Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:05 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Președintele UDMR, Kelemen Hunor, turneu electoral la Constanța. Cu cine vrea să lupte în turul al doilea al prezidențialelor (galerie foto)

ro

20 Sep, 2019 15:42 1871 Marime text
Președintele UDMR, Kelemen Hunor discută la Constanța cu reprezentanții minorităților naționale din Dobrogea.
 
Întâlnirea se desfăsoară, în aceste momente, la Casa de Cultura din Constanta.
 
Evenimentul intitulat "Respect pentru toți"" face parte programul candidatului UDMR pentru președinția României.

UPDATE: La sfârșitul întâlnirii de la Constanța, președintele UDMR a declarat că prin această vizită a onorat o invitație din partea colegului lor de la Constanța și a Universității Ovidius din Constanța, care intenționează să introducă un master pentru minorități. 
Kelemen Hunor, care a fost ministru al Culturii, a profitat de vizita făcută la Constanța și s-a intalnit cu directorul TNOB Oleg Danovski, Daniela Vlădescu. Este știut faptul că pe vremea când era ministru, Hunor a preluat în subordinea Ministerului Culturii, singurul teatru de balet din România, pe cel de la Constanța. 

În ceea ce priveste întâlnirea cu minoritățile, Hunor spune că a vrut să le cunoască problemele. Din punctul lui de vedere, Uniunea Democrată Tătară are cele mai mari probleme. Aceasta, în acest moment nu mai face parte din Consiliul Minorităților, nemaiavând un reprezentant în Parlament. Kelemen Hunor crede că înainte ca această problemă să se rezolve la nivel legislativ, uniunea trebuie să-și rezolve problemele în interior. 

Evident că președintele UDMR a profitat de întâlnirea cu presa ca să anunțe că va preda la Biroul Electoral Central cele 265.000 de semnături pentru susținerea candidaturii sale la alegerile prezidențiale. Legat de prezidențiale și de programul din acest an, intitulat „Respect pentru toți ”, Hunor spune că el vizează viziunea tuturor românilor, nu doar cea a minorităților sau a comunității maghiare. Președintele UDMR a și glumit pe seama alegerilor prezidențiale afirmând că i-ar plăcea ca în turul al doilea al acestora, să intre el și candidatul PMP, Theodor Paleologu. 

Președintelele UDMR a răspuns și la întrbarea legată de moțiunea de cenzură a Guvernului Dăncilă. Hunor spune că UDMR va vota pentru căderea Guvernului, însă „problema este când se va depune moțiunea de cenzură. A trecut deja prea mult, eu cred că această întârziere nu este de bun augur. Acest guvern are probleme mari, face împrumuturi uriașe pentru a acoperi gaura din buget de peste două miliarde de euro. Nu există încredere în Guvernul României din partea partenerilor noștri. Acest Guvern trebuie să plece acum.”, a precizat Kelemen Hunor la Constanța.

Totodată, liderul UDMR a anunțat că partidul său nu este interesat să intre la guvernare dacă Guvernul Dăncilă va pica moțiunea de cenzură.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii