Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:21 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Președintele României, oportunitate de a prezenta, în New York, progresele la nivel național în vederea implementării Agendei 2030

ro

24 Sep, 2019 20:26 1213 Marime text
Potrvit Agendei Președintelui, Klaus Iohannis va participa miercuri, 25.09.2019 la segmentul de nivel înalt al celei de-a 74-a sesiuni a Adunării Generale a ONU, în New York, Statele Unite ale Amercii.

Evenimentul va începe la 09.15 (ora locală, 16.15-ora României), la sediul ONU, prin intervenția națională susținută în cadrul dezbaterilor generale ale celei de-a 74-a sesiuni a Adunării Generale
 
La ora 15:05, ora locală, 22.05-ora României, Președintele României, va participa, de asemenea, la Forumul Politic la Nivel Înalt pe tema "Accelerarea implementării Agendei 2030 pentru Dezvoltare Durabilă". 

Preşedintele Iohannis va susţine tot miercuri o intervenţie în cadrul sesiunii tematice "Leaders Dialogue 5 - Partnerships for Sustainable Development".

Forumul este primul summit ONU dedicat Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă, după adoptarea Agendei 2030 în septembrie 2015. În cadrul Forumului, șefii delegațiilor naționale vor evalua progresele în implementarea Agendei 2030 și vor trasa coordonatele următorului ciclu de patru ani, crucial pentru realizarea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă până în anul 2030.

Participarea la Forum este o oportunitate pentru România de a prezenta progresele la nivel național în vederea implementării Agendei, inclusiv rolul regional asumat prin organizarea unor evenimente care să promoveze parteneriate regionale în acest scop.

Totodată, vor fi prezentate experiența și bunele practici pentru a spori eficacitatea, responsabilitatea și caracterul participativ în realizarea progreselor la toate nivelurile privind îndeplinirea Agendei 2030.

În marja participării la Adunarea Generală a ONU, Președintele României va avea și o serie de întâlniri bilaterale.

Sursă foto (cu rol ilustrativ): Arhivă ZIUA de Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii