Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:39 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Președintele PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă, a mers în Palazu Mare și a discutat cu locuitorii care nu vor betoane ridicate printre case (galerie foto)

ro

15 Jun, 2019 00:00 3154 Marime text
Un grup de locuitori din cartierul constănțean Palazu Mare a transmis săptămâna trecută o scrisoare deschisă autorităților, dar și președinților partidelor politice care au reprezentare în Consiliul Local Municipal, cu privire la elaborarea Planului Urbanism de Detaliu pentru imobilul de pe str. Lucian Blaga nr. 15. Scrisoarea le-a fost adresată prefectului județului Constanța, Dumitru Jeacă, primarului Decebal Făgădău, președintelui PNL Constanța, Bogdan Huțucă, și președintelui PMP Constanța, Claudiu Palaz, precum și tuturor consilierilor locali municipali.
 
Cetățenii care locuiesc în imediata vecinătate a imobilului sus menționat fac cunoscute observațiile lor: „Prin construirea acestui imobil cu înălțimea de 34,70 metri, ne va fi îngrădit dreptul la intimidate în locuințe, ceea ce contravine prevederilor Constituției cap II, art. 26 (1), cât și ale Codului Civil, art. 58 ( 1) privind dreptul la intimidate; dorim să cunoaștem motivul pentru care se aprobă construcția imobilului cu D+P+10 E cu înălțimea de 34,70 m la o distanță de doar 2 m de gardul proprietății unora dintre vecini, ținând cont de faptul că suprafața de 1994 mp aferentă construcției poate avea o înălțime suficientă care să asigure o distanță corectă și legală față de proprietățile noastre; prin aprobarea unor astfel de construcții colective (blocuri), nu faceți decât să stricați imaginea zonei și respectiv a orașului ce avea în zona noastră PUZ-ul în conformitate cu prevederile aferente construcțiilor individuale D+ P + 1 și care a fost refăcut în anul 2011 fără o dezbatere reală cu locuitorii zonei; ținem să vă reamintim că toate utilitățile zonei au fost dimensionate pe structura PUZ-ului și în atare situație întâmpinăm probleme cu tot ce înseamnă utilități (apă, canalizare, energie electrică, gaze), ceea ce duce la o suprasolicitarea instalațiilor aferente în situația în care au apărut în zone alte 3 construcții colective - un bloc cu 8 etaje și 2 blocuri cu câte 4 etaje fiecare”, susțin locuitorii din Palazu Mare în scrisoarea către autorități.

Aceștia invită în zonă factorii decidenți pentru a se elucida asupra situației reale din teren și a impactului negativ privind circulația auto în zonă al acestei construcții, ce va avea aproximativ 62 de apartamente și un număr estimativ de 80 locuri de parcare, accesul urmând să se efectueze prin str. Dumbrăveni, iar ieșirea prin str. Lucian Blaga, stradă cu o lățime de doar 3,16 metri, ceea ce va conduce la un trafic infernal în zonă.

Locuitorii sunt nemulțumiți de faptul că Planul Urbanistic de Detaliu pentru imobilul D+P+10E locuințe colective - Palazu Mare - str. Lucian Blaga nr. 15 municipiul Constanța, expus dezbaterii publice, este în contradicție cu proiectul depus inițial și care era de imobil D+ P + 8 E. Blocul va fi construit de firma VDT Construct Impex SRL, proiectul fiind elaborat de MDM Express Building SRL.
 
Președintele PNL, deputatul Huțucă, s-a întâlnit cu locuitorii din Palazu Mare
 
Președintele PNL Constanța îi asigură pe locuitorii din Palazu că aleșii locali liberali nu vor aproba PUD-ul.
„Am citit cu mare interes scrisoarea deschisă adresată de constănțenii care locuiesc în cartierul Palazu Mare și anunț pe această cale că imediat ce mă voi întoarce de la Parlament voi da curs invitației lor de a vedea la fața locului situația semnalată de dânșii. Haosul urbanistic pe care îl generează Primăria Constanța trebuie să înceteze, iar deciziile primarului Decebal Făgădău și ale arhitectului-șef al Primăriei să nu mai lezeze drepturile și confortul cetățenilor de bună-credință.
 
Consilierii locali ai PNL au acordat aviz nefavorabil acestei construcții în Comisia de urbanism, tocmai din considerentele semnalate de cetățeni, dar PSD și primarul Decebal Făgădău au avizat în cele din urmă proiectul. Este evident că această politică administrativă făcută pe genunchi și în total dispreț față de constănțeni nu poate fi, în niciun caz, cheia dezvoltatorii orașului, iar Primăria trebuie să reintre în slujba cetățenilor”, spune deputatul Bogdan Huțucă, președintele PNL Constanța.
 
Acesta a decis să meargă în cartier și să stea de vorbă cu oamenii. Ce a găsit la fața locului l-a lăsat fără cuvinte.
 
În ceea ce privește imobilul pe care cei de la VDT Construct Impex SRL vor să-l ridice, deputatul apreciază că sunt mai mult probleme care ar trebui să determine autoritățile să nu avizeze acest proiect. „Terenul și construcția prezintă riscuri de siguranță și securitate în zonă din cauza amplasamentului. Un stâlp de înaltă tensiune se află în proximitatea construcției. Viitorul imobil încalcă în mod clar dreptul la intimitate al celor care deja locuiesc în cartier. Cele 82 de autoturisme care potrivit proiectului vor beneficia de parcare în vecinătatea imobilului se descarcă de fapt pe o străduță de 3 m și nu de 10 m, așa cum figurează în evidențele Primăriei. La rândul lor aceste străzi intră într-un labirint de străzi foarte înguste. Problema de bază este că nu se respectă PUZ-ul zonei, iar autoritățile locale insistă pentru aprobarea construcției acestui imobil”, a comentat președintele PNL Constanța, Bogdan Huțucă.
 
Întreg cartierul a fost mutilat în ultimii ani de tot felul de construcții avizate de Primăria Constanța. „Clădiri nefinalizate, altele în curs de finalizare sau deja locuite, care afectează intimitatea vecinilor. Locuitorii din Palazu Mare s-au trezit peste noapte cu tot felul de construcții, aprobate în baza unor PUZ-uri, care pun în pericol inclusiv circulația în zonă, normele de securitate în caz de incendiu, nu mai vorbim de lipsa de intimitate, toate ferestrele imobilului pentru care oamenii au protestat, dau în curțile cetățenilor. S-a construit haotic, cu toate că acest cartier nu se poate dezvolta decât pe orizontală. Voi face interpelări la Inspectoratul de Stat în Construcții și la forul lor superior și de acum încolo orice PUZ care va ajunge în atenția consilierilor locali va fi analizat cu maximă atenție, vom face consultări cu locuitorii din Palazu Mare și abia apoi vom decide dacă vom fi de acord să-l aprobăm sau nu”, a precizat Bogdan Huțucă pentru cotidianul ZIUA de Constanța.
 
Deputatul a adăugat că cetățenii din Palazu Mare sunt deciși să atace în instanță PUZ-ul zonei, prin care construcțiile individuale trebuie să se încadreze D+ P + 1. Acest PUZ a fost refăcut în anul 2011 din pix, este de părere președintele PNL Constanța.

Despre VDT Construct Impex SRL  


Potrivit Registrului Comerțului, firma VDT Construct Impex SRL a fost înmatriculată în anul 2003 și are sediul social în municipiul Constanța. Capitalul social subscris, de 795.885 de lei, integral vărsat, este compus din 53.059 de părți sociale. Valoarea unei părți sociale este de 15 lei. Asociat unic al firmei este Vasilică Ivan, născut pe 30.11.1973, în Constanța. Tot el este și administratorul firmei, care se ocupă de comerțul cu ridicata al materialului lemnos, al materialelor de construcții și al echipamentelor sanitare.

În anul 2015, societatea cu 66 de angajați a declarat o cifră de afaceri de 14.938.015 lei și un profit net de 561.266 de lei. De asemenea, în anul fiscal 2016, societatea cu 67 de salariați a raportat o cifră de afaceri de 43.406.473 de lei și un profit de 1.0276.673 de lei. Situația financiară pe anul 2017 arată astfel: 57 de salariați, cifră de afaceri de 20.869.587 de lei și un profit de 1.377.593 de lei. Numele lui Vasilică Ivan apare și în AGE General Consulting SRL și Delta Mar Tours SRL.
 
Citește și:
 
Primarul insistă cu proiectul și pentru o reconciliere între locuitori și investitor PUD-ul VDT Construct Impex SRL pentru blocul cu zece etaje din Palazu Mare, aviz negativ

Constănțeanul supărat Un grup de locuitori din cartierul Palazu Mare solicită autorităților să respecte PUZ-ul zonei aprobat în 2011 și să nu autorizeze un bloc în mijlocul unui cartier de case (documente)

PUD-ul inițiat de VDT Construct Impex intră în Comisia Tehnică de Urbanism
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii