Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:02 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Președintele Klaus Iohannis „Ar fi o soluție ca anumite alegeri să fie comasate“

ro

01 Feb, 2024 12:19 648 Marime text
Foto: presidencyPreședintele României, Klaus Iohannis, a susținut joi, 1 februarie 2024, la Bruxelles, Regatul Belgiei, declarații de presă înaintea participării la reuniunea extraordinară a Consiliului European.

În cadrul acesteor declarații a fost întrebat despre ideea comasării alegerilor ce vor avea loc în acest an. 

„În ce privește alegerile – eu știu că există o discuție în Coaliția de guvernare pentru a găsi soluții. Discuția este legitimă, fiindcă patru rânduri de alegeri într-o jumătate de an, practic din iunie până în decembrie, este foarte, foarte greu de gestionat, și atunci ar fi o soluție ca anumite alegeri să fie comasate pentru a avea efectiv mai puține rânduri de alegeri. Cum va gestiona Coaliția aceste chestiuni, vom vedea. Nu este treaba Președintelui să se implice în negocierile Coaliției de guvernare pentru astfel de chestiuni, însă ar fi bine să se ia o decizie cât se poate de repede.

Iar în ce privește ce ați numit „rotația Președinților”, eu în continuare cred că poziția de Președinte nu se joacă la masa verde, ci românii decid cine și când va fi Președintele României“ - a precizat președintele Klaus Iohannis.

Citește și: 

Patru judecători ies le pensie, după ce președintele a semnat decretele! LISTA
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii