Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:55 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Președintele ANPC, Horia Constantinescu despre clasarea dosarului „Garden Shop", în care a fost cercetat alături de primarul Chițac!

ro

05 Jan, 2024 11:47 1029 Marime text


Șeful ANPC, Horia Constantinescu a publicat pe o rețea socială ordonanța de clasare a dosarului initulat generic „Garden Shop", anunțând astfel că procurorii Direcției Naționale Anticorupție au clasat dosarul penal deschis împotriva lui (n.r.Horia Constantinescu, fost director general delegat al Direcției Gestionare Servicii Publice din Primăria Constanța) și a primarului Vergil Chițac.

Vă reamintim, DNA s-a sesizat din oficiu cu privire la faptul că, în intervalul septembrie – noiembrie 2021, reprezentanții Primăriei Constanța ar fi dispus plăți ilegale către societatea comercială care deruleaza servicii de întreținere a spațiilor verzi din municipiu Constanța, fără derularea unei proceduri de achiziție publică.

Mai exact, la începutul anului 2021, compania Garden Shop Services SA (fostă Pomacost) a decis rezilierea contractului încheiat cu Primăria Constanța pentru spațiile verzi din oraș.

După schimbarea acționarului majoritar al companiei (Laurențiu Bălănescu a preluat acțiunile pe care le deținea compania Aterina Global), în luna iulie 2021, contractul cu municipalitatea a fost reluat.

Din aprilie 2022, DNA Constanța a anchetat modul în care Primăria Constanța reluase cu un an înainte (n.r.2021) contractul de întreținere a spațiilor verzi din municipiu cu prestatorul Garden Shop Services, fosta societate Pomacost SA.

Contractul cu cei de la Garden a fost reluat în luna iulie 2021, în baza contractului încheiat încă din 05.06.2001 în baza unei tranzacții extrajudiciare între părți.

Ce spune Horia Constantinescu despre clasarea dosarului : „Cuvântul "poate" sau expresia "există suspiciune" sunt scoase din vocabularul unora!
Există tribunale populare, similare celor din anii '50, dar de data asta constituite modern, în online, care dau sentințe de "ilegaliltate' și stabilesc condamnări fără sa aibă nici pregătirea și nici toate informațiile.
Mă bucur ca s-a încheiat încă o cercetare împotriva mea!
Mă bucur ca sunt lămurite unele acuzații, ce mi s-au tot adus în ultimii ani și, pe rând, sunt demontate!
Mă întreb retoric daca cei care făceau mare tam tam cu niște povesti "clare" (aparent doar în mintea lor) vor avea bun simtul de a da și un comunicat cu clasarea a ceea ce le părea lor furtul secolului, al subsemnatului!
Este greu pentru unii sa accepte ca nu iau, nu cer, nu vreau, nici măcar nu am gândit sa primesc șpagă! Am multe minusuri, dar niciunul din aceasta categorie!
Există justiție și sigur există Dumnezeu!"




SURSĂ FOTO: https://www.facebook.com/ComisarHoriaConstantinescu

Citește și:


DNA cercetează tranzacția extrajudiciară încheiată cu Primăria Constanța Decizii importante ale acționarilor Garden Shop Services SA!

 

Tags: Vergil Chitac


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii