Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:08 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Premierul Viorica Dăncilă, declarații după ce PSD a pierdut majoritatea în Parlament

ro

02 Oct, 2019 20:38 1195 Marime text
Viorica Dăncilă, după ce PSD  a pierdut majoritatea în Parlament, a făcut declarații de presă cu privire la moțiunea de cenzură. Dăncilă a avut reacții dure la adresa Opoziției pe care a numit-o ”adunătură de interese” care a demonstrat că nu are majoritate, deși ordinea de zi propusă de PSD a fost respinsă.

Opoziția a reușit să preia majoritatea în plen cu ajutorul câtorva social-democrați, printre care și Paul Stănescu, principalul rival al premierului în PSD, potrivit presei centrale.

Prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, ca o reacție a impotrivirii Opoziției de a se reuni sâmbătă pentru votul moțiunii de cenzură, a declarat:

„Această tărăganare a votului chiar de semnatarii ei arată cât de mult își doresc să ajungă la guvernare. Este prea mare deranjul să sacrifice o zi de sâmbătă pentru votul despre care spun că și-l doresc atât de tare? Nu sunt cei de la PNL cei care voiau să se lucreze și sâmbăta? Este uluitoare ipocrizia lor. Să se uite în ochii votanților și să le spună că în weekend nu mișcă un deget pentru țară. V-ați arătat micimea, că sunteți neserioși și comozi. Este rușinos și este împotriva intereselor țării să mențineți această stare de instabilitate în care românii au de suferit. Rămâneți aceeași adunătură de interese.”

Viorica Dăncilă, a mai susţinut că CCR a dat dreptate Guvernului prin ultimele decizii şi i-a cerut şefului statului să numească miniştri interimari imediat şi să motiveze în scris respingerile făcute:

"CCR dă dreptate Guvernului, preşedintele a încălcat flagrant Constituţia. Îi cer preşedintelui să numească miniştri interimari imediat, nu de îndată, pentru că am văzut cu toţii ce înseamnă asta la Klaus Iohannis. Îi cer, de asemenea, aşa cum a decis Curtea, să motiveze în scris respingerile făcute, aşa cum era normal încă de la început. Să ia o scurtă pauză de la poze, lansări de carte şi şedinţe de campanie în sediul PNL şi să-şi aducă aminte că încă este preşedintele în funcţie şi că are atribuţii constituţionale pe care este obligat să le şi exercite", a spus Dăncilă într-o declaraţie de presă susţinută la sediul PSD.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii