Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:33 08 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Premierul Marcel Ciolacu -„Am acordat astăzi un sprijin de urgență fermierilor din sectorul vegetal“ (VIDEO)

ro

14 Sep, 2023 15:32 912 Marime text

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat în ședința de Guvern acordarea unui  sprijin de urgență fermierilor din sectorul vegetal, cu mari probleme în a-și valorifica producția din 2022, din cauza războiului din Ucraina și a importurilor de cereale. 

Ciolacu a mai anunțat și alocarea sumei 65 de milioane de lei în plus producătorilor înscriși în Programul ”Tomata”, unde există un record de beneficiari în acest an, peste 22.000.

Am acordat astăzi un sprijin de urgență fermierilor din sectorul vegetal, cu mari probleme în a-și valorifica producția din 2022, din cauza războiului din Ucraina și a importurilor de cereale. Sprijinul este de 2 lei pe litru pentru 50% din motorina folosită în lucrări agricole.îî

De asemenea, alocăm 65 de milioane de lei în plus producătorilor înscriși în Programul ”Tomata”, unde există un record de beneficiari în acest an, peste 22.000.

Și, am aprobat normele de aplicare pentru Programul INVESTALIM. Creștem, astfel, capacitatea de procesare a produselor agro-alimentare, ca să nu mai exportăm materie primă și să importăm alimente procesate în afara țării.

Avem un buget de 600 de milioane de euro pentru perioada 2023–2026, adică 150 de milioane de euro anual, este anunțul făcut de premier. 

Citește și:

Premierul Marcel Ciolacu - „Salut solidaritatea aliaţilor noştri din NATO“

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii