Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:50 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Premierul Marcel Ciolacu - „Salut solidaritatea aliaţilor noştri din NATO“

ro

10 Sep, 2023 08:28 726 Marime text
Marcel Ciolacu. Foto: GuvernPremierul Marcel Ciolacu a salutat, sâmbătă, solidaritatea aliaţilor din NATO, după ce au fost descoperite noi fragmente de dronă pe teritoriul României, informează Agerpres.ro

"Salut solidaritatea aliaţilor noştri din NATO în urma evenimentelor recente de-a lungul frontierei româno-ucrainene. Monitorizăm cu cea mai mare atenţie evoluţia şi acţionăm pentru creşterea securităţii aeriene a României, în vecinătatea zonei de război, în strânsă colaborare cu aliaţii noştri", a scris prim-ministrul pe Twitter.


Sâmbătă, Ministerul Apărării Naţionale a anunţat că fragmente dintr-o dronă similară celor folosite de armata rusã au fost descoperite de militari ai Forţelor Navale Române.

Potrivit unui comunicat al MApN, în cursul zilei de sâmbătă militari din Forþele Navale Române, dislocaţi pentru misiuni de cercetare în zona localităţii Plauru, judeţul Tulcea, au executat activitãţi de căutare în aria de responsabilitate, ca urmare a primirii unor informaţii de la autorităţile locale, transmise prin comenduirea Garnizoanei Tulcea, cu privire la posibila existenţă a unor elemente de dronă la aproximativ 2,5 kilometri sud-est de localitatea Plauru.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a exprimat solidaritatea Alianţei cu România, într-o convorbire telefonică cu preşedintele Klaus Iohannis.

Oficialul NATO a scris, pe Twitter, cã nu există niciun indiciu al intenţiei de a lovi NATO, dar atacurile sunt destabilizatoare.

"Salut decizia SUA de a desfãşura mai multe avioane F-16 în cadrul politicii aeriene a NATO. Suntem solidari cu România", a scris Stoltenberg.

Agerpres.ro 

Citește și: 

Guvernul a alocat suma de 110 milioane lei pentru decontarea cheltuielilor de cazare şi hrană a refugiaţilor ucraineni (VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii