Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:36 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Premierul Dăncilă a anunţat cine şi cum va face Spitalul Regional Constanţa. Mai mare decât cel judeţean. Câte paturi va avea

ro

18 Oct, 2018 04:25 8410 Marime text
 
Aseară primul ministru al României, Viorica Dăncilă, a anunţat, la Antena 3, că se va construi un spital regional cu 1.000 de paturi, la Constanţa, în baza unui parteneriat public-privat, având ca parteneri investitori din Turcia.
 

"Preşedintele Erdogan a prezentat interesul părţii turce pentru construcţia unui spital regional la Constanţa în parteneriat public-privat, un spital cu 1.000 de paturi", a anunțat Viorica Dăncila, la "Sinteza zilei".


Premierul a subliniat că investiţia a fost discutată, la Ankara, cu preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan.

Potrivit premierului, România şi Turcia au semnat şi un memorandum în domeniul sănătăţii, document care va "promova încurajarea reciprocă a investiţiilor în sectorul sanitar", în industria farmaceutică, precum şi în cea de echipamente medicale.

Facem precizarea că potrivit Structurii organizatorice a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, aprobată prin Dispozitia Consiliului Judeţean Constaţa nr.432/2012 cu avizul Ministerului Sănătăţii, cuprinde 23 secţii însumând 1200 paturi spitalizare continuă la care se adaugă 240 paturi închise temporar şi 78 paturi spitalizare zi, dintre care la Sediul Central, situat în Constanţa, bulevardul Tomis numărul 145, sunt 960 patur.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii