Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:34 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pregătiri de Bobotează, la Tulcea, pentru aruncarea sfintei cruci în Dunăre

ro

05 Jan, 2024 15:29 798 Marime text




 
  • Un număr de şapte persoane şi-au anunţat, până vineri, intenţia de a se arunca sâmbătă în Dunăre pentru a aduce la mal sfânta Cruce care va fi aruncată în fluviu de episcopul Visarion al Tulcei, după slujba sfinţirii mari a apei prilejuită de Bobotează, potrivit Agerpres.

Protopopul Romeo Ispas din cadrul Episcopiei Tulcei a declarat că toţi cei care şi-au anunţat intenţia de a se arunca în Dunăre sunt bărbaţi, unii dintre ei angajaţi ai unor instituţii din subordinea Ministerului de Interne, în timp ce alţii sunt tineri înotători, membri ai cluburilor sportive din oraş.

Ceremonialul de aruncare a sfintei Cruci în Dunăre va fi precedat de slujba sfinţirii mari a apei care va fi oficiată de episcopul Visarion al Tulcei pe faleza oraşului, începând cu ora 12.30.

În fiecare an, de Bobotează, aproape şapte tineri participă la ceremonialul aruncării sfintei Cruci în Dunăre, la final ei primind daruri simbolice din partea Episcopiei.

Potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ), pe perioada manifestărilor, ordinea şi siguranţa publică vor fi asigurate de efective de jandarmi atât în municipiul Tulcea, cât şi în oraşele Isaccea şi Măcin şi în satul Luncaviţa, unde vor avea loc slujbe religioase la finele cărora credincioşii vor primi sticle cu apă sfinţită.

În zona de distribuire a apei sfinţite, vor fi realizate culoare de acces pentru asigurarea condiţiilor optime de desfăşurare a activităţilor religioase, în vederea prevenirii aglomerărilor de persoane sau alte incidente.
 
 Citește și
Jandarmii asigură măsurile de ordine la slujbele de Bobotează din județul Tulcea

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii