Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:12 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Jandarmii asigură măsurile de ordine la slujbele de Bobotează din județul Tulcea

ro

05 Jan, 2024 13:53 628 Marime text
Foto: IJJ TulceaEfective de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Tulcea vor participa mâine, 06 ianuarie 2024, la misiuni pentru asigurarea și menținerea ordinii și siguranței publice pe perioada manifestărilor religioase organizate cu prilejul sărbătoririi Botezului Domnului în municipiul Tulcea, orașele Isaccea, Măcin și localitatea Luncavița.
 
Potrivit IJJ Tulcea jandarmii vor asigura măsurile de ordine și siguranță publică  pe timpul desfășurării manifestărilor religioase de la Catedrala Sfântul Nicolae, Biserica Sfântul Gheorghe și Faleza Dunării din municipiul Tulcea, dar și în orașele Isaccea, Măcin și localitatea Luncavița, unde se vor organiza, de asemenea,  slujbe de sfințire a apei.
 
După oficierea slujbelor religioase, va avea loc împărțirea apei sfințite tuturor celor prezenți, aruncarea  crucii în apele Dunării și tradiționala cursă a cailor din orașul Isaccea.
 
În zona de distribuire a apei sfințite, vor fi realizate culoare de acces pentru asigurarea condițiilor optime de desfășurare a activităților religioase, în vederea prevenirii aglomerărilor de persoane sau alte incidente.
 
Jandameria Tulcea transmite participanților următoarele recomandări:
  • să adopte un comportament civilizat și să evite aglomerarea
  • să manifeste calm și înțelegere față de măsurile stabilite de organizatori
  • să respecte indicațiile jandarmilor aflați în dispozitivele de ordine publică
  • să nu forțeze accesul pe culoarele realizate în zona de distribuire a apei sfințiteÎn situații care presupun intervenția forțelor de ordine, recomandăm cetățenilor să solicite sprijin în mod direct sau prin Serviciul Unic pentru Situații de Urgență 112.
Citește și: 

Praznicul Botezului Domnului în Arhiepiscopia Tomisului! Când este programată tradiționala procesiune la Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii