Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
11:21 27 05 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstantaEsteBine „Povești des-povestite”, de dr. Sorina Soescu

ro

13 Apr, 2020 00:00 932 Marime text

Devenită o lectură așteptată de sutele sale de cititori de pe pagina de Facebook unde poate fi găsită cu numele de Zyanna Orinda, reputatul doctor homeopat constănțean Sorina Soescu ne propune de data aceasta o pseudo-întoarcere la poveștile copilăriei, în fapt o reflecție la uriașa rețea de povești din mediul virtual, dar și la scenariile care ne „ocupă” cotidianul.


”«A fost odată că niciodată....» s-a terminat.
Am găsit o nouă replică pentru începerea poveștilor.
«Este mereu, ca totdeauna, ceea ce a fost și va fi în continuare».
Poveștile pe care mintea umană le spune continuu și pe care toți le acceptăm mențin realitatea din jurul nostru.
Poveștile despre Natură, despre Viață, despre familie și iubire ne mențin o stabilitate interioară și ne ajută să ne armonizăm între noi. Dar sunt doar povești.
Adevărul este puțin important. Atunci când îl află, oamenii preferă să uite că l-au aflat.
Ce contează adevărul, când toată lumea din jur crede și trăiește în poveste?
Este mereu, ca totdeauna, ceea ce a fost și va fi în continuare. O lume de ființe visătoare, o lume de povestitori dibaci, care se întreceau continuu în creații și fantezii.
Fiecare povestitor devenea din ce în ce mai măiastru pe măsură ce spunea povești. Dacă le repetă de suficient de multe ori, ajungea să creadă și el în acele povești, chiar dacă în străfundul sufletului știa că sunt doar produsul imaginației sale.
Lumea este o rețea uriașă de povești. Inteligența artificială s-a asociat lumii și a permis colectarea poveștilor într-o bibliotecă virtuală imensă, numită www. În ea se pot accesa infinite povești și fantezii create de povestitorii lumii, care vor menține realitatea lumii așa cum este.
Nu este rău în povești. Aici este dinamică, este interesant și palpitant, este provocator și satisfăcător, când avansezi, la fiecare nivel. Exact ca în jocurile pe computer.
Dar este dificil atunci când ești prins în povești și uiți că sunt doar invenții ale imaginației tale, luându-le foarte în serios. Ieșitul, chiar și temporar din povești, pauză și statul puțin pe tușă, într-o meditație sau perioadă de liniște te ajută să recapeți perspectiva reală.
Și apoi te poți întoarce în poveste reîmprospătat.
Știind că dincolo de poveste, TU EȘTI.
VIAȚA este marele cadou al ieșitului din poveste, dar și al continuării poveștilor într-un mod conștient și ca observator.
Este mereu, ca totdeauna, ceea ce a fost și va fi în continuare.
VIAȚA.
Vă iubesc”.


Citește și:

„Numerologie și luna plină în Balanță”, din perspectiva dr. Sorina Soescu
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii