Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:12 15 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pompierii au intervenit în 16 judeţe pentru evacuarea apei din case şi gospodării. Situația în județele Constanța și Tulcea

ro

22 Jun, 2021 10:09 1303 Marime text
  • În județul Constanța, din cauza vântului puternic au fost suspendate temporar manevrele în porturile Midia și Mangalia.
  • Pompierii au intervenit, în ultimele 24 de ore, în 23 de localităţi din 16 judeţe pentru evacuarea apei din case şi gospodării, în urma ploilor abundente.
Efectele înregistrate la nivel național în intervalul de 21.06.2021, ora 07.00 – 22.07.2021, ora 07.00 au fost anunțate de Departamentul pentru Situații de Urgență.

În contextul fenomenelor hidrometeorologice prognozate, s-au înregistrat efecte în 23 localități din 16 județe (AB, AG, BC, BR, BV, CL, CT, CV, DB, GL, GR, IF, NT, PH, TL și VN) unde se intervine pentru evacuarea apei din 11 case, 70 curți, 7 anexe gospodărești, 7 subsoluri/beciuri și de pe 5 străzi, cât și pentru degajarea unui copac căzut peste un stâlp de electricitate.
Totodată, în loc. Biliești, județul Vrancea, rămân evacuate preventiv la rude 57 de persoane din cauza revărsării râului Putna.

Rămân în continuare izolate 10 persoane (4 familii) în loc. Piatra Șoimului (NT), iar în loc. Mănăstirea Cașin (BC) s-a acționat pentru căutarea unui bărbat care a fost luat de apă în data de 18.06.2021, activitatea urmând a fi reluată în cursul zilei de 22.06.2021.

Circulația rutieră este restricționată pentru autovehiculele cu MTMA>3,5 tone pe 1 drum național (DN 13M/CV) și blocată pe 2 drumuri județene (DJ 103B/CV și DJ 204D/VN) și 2 drumuri comunale (DC 9/CV și DC 16/CV).

Situația detaliată pe județe se prezintă astfel:

1. Județul Alba
- în loc. Feneș s-a intervenit pentru evacuarea apei din 1 casă și 1 curte;
- în loc. Pătrângeni se monitorizează o alunecare de teren cu frontul de 25-50 ml produsă în grădina unei gospodării fără a cauza pagube materiale sau victime.

2. Județul Argeș
- în loc. Izvoru s-a intervenit pentru evacuarea apei din 1 beci.

3. Județul Bacău
- în loc. Mănăstirea Cașin s-a intervenit pentru căutarea unui bărbat de aproximativ 65 ani care a fost luat de apă în data de 18.06.2021, după ce podețul pe care se afla s-a rupt. Misiunea de căutare se va relua în cursul zilei de 22.06.2021.

4. Județul Brașov
- în mun. Brașov s-a intervenit pentru evacuarea apei din 1 curte.

5. Județul Brăila
- în mun. Brăila s-a intervenit pentru degajarea unui copac căzut peste un stâlp de electricitate; - în loc. Baldovinești s-a intervenit pentru evacuarea apei din 1 casă;
- în loc. Vădeni s-a intervenit pentru evacuarea apei din curtea unui operator economic.

6. Județul Călărași
- în loc. Dragalina se intervine pentru evacuarea apei din 27 curți și 4 străzi, inundate ca urmare a fenomenelor hidrometeorologice produse în data de 19.06.2021.

7. Județul Constanța
- din cauza vântului puternic au fost suspendate temporar manevrele în porturile Midia și Mangalia.

8. Județul Covasna
- în loc. Băcel pentru evacuarea apei din proximitatea unui pod rutier;
- în loc. Reci pentru evacuarea apei din zona terenului de fotbal din localitate;
- în loc. Lunca Mărcușului, ca urmare a depășirii cotelor de apărare pe râul Negru (în cursul zilei de 20.06.2021), s-a intervenit pentru evacuarea apei de lângă digul de apărare. Totodată, se intervine pentru evacuarea apei din 2 curți;
- în loc. Herculian s-a intervenit pentru evacuarea apei din 2 beciuri;
- pe DN 13M, pe raza loc. Reci, din cauza apei și aluviunilor de pe carosabil, traficul rutier este restricționat pentru autovehiculele cu MTMA>3,5 tone;
- pe DJ 103B, între loc. Ozun și loc. Bicfalău, din cauza apei și aluviunilor de pe carosabil, traficul rutier este blocat, se circulă pe rute ocolitoare;
- pe DC 16, între loc. Ozun și loc. Aninoasa din cauza apei și aluviunilor de pe carosabil, traficul rutier este blocat, se circulă pe rute ocolitoare;
- pe DC 9, între loc. Telechia și loc. Surcea din cauza apei și aluviunilor de pe carosabil, traficul rutier este blocat, se circulă pe rute ocolitoare.

9. Județul Dâmbovița
- în mun. Târgoviște s-a intervenit pentru evacuarea apei din 2 curți și 1 anexă gospodărească.

10.Județul Galați
- în mun. Galați s-a intervenit pentru evacuarea apei din 1 casă, 11 curți și 1 subsol al unui operator economic (siloz).

11.Județul Giurgiu
- în loc. Buda s-a intervenit pentru evacuarea apei din 1 curte.

12.Județul Ilfov
- în loc. Tamași s-a intervenit pentru evacuarea apei din 2 case și 1 curte.

13.Județul Neamț
- în loc. Piatra Șoimului, din cauza unui podeț avariat de ape în data de 19.06.2021, 4 familii (10 persoane) rămân izolate rutier și pietonal. Se intervine pentru refacerea accesului în zonă.

14.Județul Prahova
- în loc. Vălenii de Munte s-a intervenit pentru evacuarea apei din 6 case și 3 beciuri.

15.Județul Tulcea
- în loc. I.C. Brătianu s-a intervenit pentru evacuarea apei din 5 anexe gospodărești, 5 curți și de pe 1 stradă.

16.Județul Vrancea
- în loc. Biliești se intervine pentru evacuarea apei din 10 curți. Cele 57 de persoane evacuate preventiv la rude (din data de 20.06.2021) din cauza revărsării râului Putna, rămân în continuare relocate;
- în loc. Suraia se intervine pentru evacuarea apei din 7 curți;
- în loc. Lepșa s-a intervenit pentru evacuarea apei din 2 curți;
- pe DJ 204D în zona loc. Biliești din cauza unei alunecări de teren, carosabilul este surpat pe o lungime de aproximativ 50m. Traficul rutier este blocat, se circulă pe rute ocolitoare.

La momentul raportării sunt intervenții în desfășurare ca urmare a manifestării fenomenelor hidrometeorologice în 4 județe (CL, CV, NT și VN).

Sursă foto (cu rol ilustrativ): Arhivă ZIUA de Constanța
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii