Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:47 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Polițiștii „au strigat catalogul” substanțelor interzise. Șoferi depistați pozitiv pentru consum de cocaină sau metamfetamină (GALERIE FOTO)

ro

12 Jun, 2022 17:14 1331 Marime text

Droguri, foto: Facebook/ MAI  
Polițiștii au ieșit în trafic, vineri și sâmbătă noaptea, pentru a testa, pe lângă consumul clasic de alcool, și consumul de droguri la volan.

A rezultat că mulți  șoferii se urcă la volan și circulă pe drumurile publice după ce au consumat droguri, așa cum au anunțat reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne, pe contul de Facebook.





Postarea de pe pagina MAI 

- Cocaină!

- Prezent!

- Canabis!

- Prezent!
Droguri, foto: Facebook/ MAI
-Metamfetamina!

-Prezent!

Noaptea trecută s-a strigat catalogul "substanțelor interzise", iar zeci de șoferi au picat testul pentru droguri.

În loc de "coroniță" au primit câte un dosar penal.

După cum vedeți în poze, cel mai rapid a “răspuns” canabisul, între 00.04-00.12 minute.

A fost urmat de metamfetamina.

Cel mai greu la apel a “răspuns” cocaina, s-a așteptat câteva minute.

Printre fotografii s-a strecurat și o testare pentru alcool, cu o valoare potrivită pentru o infracțiune.

P.S. Acțiunile vor continua pentru a-i scoate din trafic pe toți care pun în pericol siguranța celorlalți!

Și nu numai pe conducătorii auto

Considerăm că v-am informat!





Cum stau lucrurile la Constanța 

Oficial de la IPJ Constanța


Noaptea trecută, polițiștii rutieri constănțeni, sprijiniți de polițiști rutieri ai Direcției Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române și ai altor inspectorate de poliție județene din țară au desfășurat o acțiune cu efective mărite pentru prevenirea și combaterea consumului de alcool și substanțe psihoactive la volan.

Astfel, aproximativ 1.200 de conducători auto au fost testați cu aparatele etilotest și drug-test.

În urma activităților, au fost aplicate 22 de sancțiuni contravenționale, dintre care 10 pentru conducerea sub influența băuturilor alcoolice (sub limita de infracțiune), conducătorilor auto fiindu-le reținut, în vederea suspendării, permisul de conducere. 

De asemenea, au fost retrase 12 certificate de înmatriculare.

Totodată, polițiștii rutieri au constatat 24 de infracțiuni, dintre care 15 pentru conducere sub influența substanțelor psihoactive, 5 pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice, 3 pentru conducere cu permisul suspendat și unul pentru refuz de recoltare a mostrelor biologice de sânge.

La activități au participat și specialiști ai Agenției Naționale Antidrog Constanța, pentru consilierea conducătorilor auto depistați sub influența substanțelor psihoactive.

Exemple:

În jurul orei 23.40, polițiștii rutieri au identificat un bărbat, de 51 de ani, care a condus un autoturism pe bulevardul Mamaia din stațiunea Mamaia, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge. 

În jurul orei 23.50, polițiștii rutieri au identificat un bărbat, de 34 de ani, care a condus un autoturism pe bulevardul Mamaia din stațiunea Mamaia, în timp ce se afla sub influența substanțelor psihoactive. În urma testării cu aparatul drug-test a rezultat o valoare pozitivă pentru THC. Acesta a fost condus la spital, unde a refuzat prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii substanțelor din sânge.

În jurul orei 00.05, polițiștii rutieri au identificat un bărbat, de 47 de ani, care a condus un autoturism pe bulevardul Mamaia din stațiunea Mamaia, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

În jurul orei 00.30, polițiștii rutieri au identificat un bărbat, de 34 de ani, care a condus un autoturism pe bulevardul Mamaia din stațiunea Mamaia, în timp ce se afla sub influența substanțelor psihoactive. În urma testării cu aparatul drug-test a rezultat o valoare pozitivă pentru cocaină și cannabis, acesta fiind condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii substanțelor din sânge.

În jurul orei 00.50, polițiștii rutieri au identificat un bărbat, de 21 de ani, care a condus un autoturism pe bulevardul Mamaia din stațiunea Mamaia, în timp ce se afla sub influența substanțelor psihoactive. În urma testării cu aparatul drug-test a rezultat o valoare pozitivă pentru cocaină, amfetamină și cannabis, acesta fiind condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii substanțelor din sânge.

În toate cauzele au fost întocmite dosare de cercetare penală.






 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii