Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:18 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța. Razie de amploare a polițiștilor rutieri. Șoferi drogați depistați la volan (GALERIE FOTO+VIDEO)

ro

12 Jun, 2022 08:32 3397 Marime text
  • Polițiștii rutieri din cadrul IPJ Constanța au efectuat noaptea trecută, o nouă activitate pe linia prevenirii și combaterii consumului de băuturi alcoolice și substanțe psihoactive, la volan. 


„Scopul acestor activități  este prevenirea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere și combaterea fenomenului infracțional în ceea ce privește consumul de băuturi alcoolice si substanțe psihoactive la volan.

De la încpeutul activității și până în prezent, în aproximativ două ore de activitatr, au fost constatate cinci infracțiuni la regimul rutier, dintre care trei pentru conducere sub influența substanțelor psihoactive, respective cocaină, una pentru conducere fără permis și încă una pentru conducerea sub influența băuturilor alcoolice.

Alături de noi în această seară îi avem și pe specialiștii din cadrul Agenției Naționale Antidrog Constanța, care îi consiliază pe conducătorii auto depistați sub influența substanțelor psihoactive. Astfel de acțiuni vor continua până dimineață și toată perioada sezonului estival”-. a declarat inspector de poliție Andreea Iliescu, purtătorul de cuvânt al IPJ Constanța. 

Oficial de la IPJ Constanța

Noaptea trecută, polițiștii rutieri constănțeni, sprijiniți de polițiști rutieri ai Direcției Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române și ai altor inspectorate de poliție județene din țară au desfășurat o acțiune cu efective mărite pentru prevenirea și combaterea consumului de alcool și substanțe psihoactive la volan.

Astfel, aproximativ 1.200 de conducători auto au fost testați cu aparatele etilotest și drug-test.

În urma activităților, au fost aplicate 22 de sancțiuni contravenționale, dintre care 10 pentru conducerea sub influența băuturilor alcoolice (sub limita de infracțiune), conducătorilor auto fiindu-le reținut, în vederea suspendării, permisul de conducere. 

De asemenea, au fost retrase 12 certificate de înmatriculare.

Totodată, polițiștii rutieri au constatat 24 de infracțiuni, dintre care 15 pentru conducere sub influența substanțelor psihoactive, 5 pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice, 3 pentru conducere cu permisul suspendat și unul pentru refuz de recoltare a mostrelor biologice de sânge.

La activități au participat și specialiști ai Agenției Naționale Antidrog Constanța, pentru consilierea conducătorilor auto depistați sub influența substanțelor psihoactive.

Exemple:

În jurul orei 23.40, polițiștii rutieri au identificat un bărbat, de 51 de ani, care a condus un autoturism pe bulevardul Mamaia din stațiunea Mamaia, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge. 

În jurul orei 23.50, polițiștii rutieri au identificat un bărbat, de 34 de ani, care a condus un autoturism pe bulevardul Mamaia din stațiunea Mamaia, în timp ce se afla sub influența substanțelor psihoactive. În urma testării cu aparatul drug-test a rezultat o valoare pozitivă pentru THC. Acesta a fost condus la spital, unde a refuzat prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii substanțelor din sânge.

În jurul orei 00.05, polițiștii rutieri au identificat un bărbat, de 47 de ani, care a condus un autoturism pe bulevardul Mamaia din stațiunea Mamaia, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

În jurul orei 00.30, polițiștii rutieri au identificat un bărbat, de 34 de ani, care a condus un autoturism pe bulevardul Mamaia din stațiunea Mamaia, în timp ce se afla sub influența substanțelor psihoactive. În urma testării cu aparatul drug-test a rezultat o valoare pozitivă pentru cocaină și cannabis, acesta fiind condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii substanțelor din sânge.

În jurul orei 00.50, polițiștii rutieri au identificat un bărbat, de 21 de ani, care a condus un autoturism pe bulevardul Mamaia din stațiunea Mamaia, în timp ce se afla sub influența substanțelor psihoactive. În urma testării cu aparatul drug-test a rezultat o valoare pozitivă pentru cocaină, amfetamină și cannabis, acesta fiind condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii substanțelor din sânge.

În toate cauzele au fost întocmite dosare de cercetare penală.
















 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii