Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:02 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Polițist rutier din Mehedinți, cercetat pentru trafic de influență și luare de mită

ro

29 Jan, 2024 15:35 755 Marime text




 
  • Ofițeri de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Mehedinți și Structura Centrală desfășoară activități procedurale într-o cauză penală în care, începând cu data de 29 ianuarie 2024, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinți a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore față de inculpat, care are calitatea de agent de poliție în cadrul Poliției Municipiului Drobeta Turnu Severin – Biroul Rutier, pentru comiterea infracțiunilor de trafic de influență și luare de mită, potrivit unui comunicat al DGA.
 
Conform sursei citate, din cercetările efectuate, până în prezent, a rezultat că, în data de 18.01.2024, o persoană a fost testată de către un agent de poliție din cadrul Poliției Municipiului Drobeta Turnu Severin - Biroul Rutier, cu aparatul „Drager DrugTest“, după ce a condus un autoturism pe bulevardul Tudor Vladimirescu și a fost implicată într-un accident rutier soldat cu pagube materiale, rezultatul fiind pozitiv la substanța cocaină.
 
Drept urmare, conducătoarei auto i-au fost prelevate mostre biologice de sânge și de urină în vederea determinării în organism a prezenței substanțelor psihoactive.
 
În continuare, pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Drobeta Turnu Severin s-a constituit un dosar penal, dosar în care agentul de poliție a efectuat acte de urmărire penală, respectiv a dispus începerea urmăririi penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și efectuarea unei expertize medico-legale de către I.N.M.L. „Mina Minovici“, în vederea stabilirii prezenței substanțelor psihoactive, relatează sursa citată.

„După constituirea dosarului penal, agentul de poliție a pretins suma de 1.500 de  euro de la conducătoarea auto, spunându-i că „va rezolva" problema sa juridică, dându-i, totodată, asigurări că are influență asupra persoanelor abilitate în eliberarea buletinului de analize și că va interveni pe lângă acestea pentru a-i elibera un rezultat negativ și, astfel, dosarul deschis ca urmare a depistării sale în trafic sub influența substanțelor psihoactive se va clasa”, se arată în comunicat.

 
În cursul nopții de 28-29.01.2024, în jurul orei 01:00, agentul de poliție a fost prins în flagrant de către procurorul de caz și ofițeri din cadrul DGA – SJA Mehedinți, după ce a primit suma de 1.500 euro de la conducătoarea auto.
 
Față de agentul de poliție s-a luat măsura preventivă a reținerii.
 

„Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, conchide sursa.

 
Citește și
Șofer din Brașov, cercetat de DGA pentru dare de mită 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii