Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:14 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Politicieni şi afacerişti Ei sunt sărbătoriţii zilei

ro

28 Oct, 2012 01:00 4643 Marime text

dumitru_cilibia.jpg28 octombrie este zi de mare sărbătoare.

Este adevărat, anul acesta este o duminică, zi de sărbătoare pentru creştini, însă nu este numai acesta motivul. Nu mai puţin de patru oameni cunoscuţi ai Constanţei îşi sărbătoresc astăzi ziua de naştere. Să începem, în ordinea anului naşterii.

În 1938, în această zi, s-a născut în Botoşeşti-Baia Dumitru Ion Cibilia. Fiu al lui Dumitru şi al Elenei, sărbătoritul zilei este tatăl a două fete. Este cunoscut pentru afacerile sale, în special pentru Petrocons.

 gheorghe_dontu_01.jpg

Tot pe 28 octombrie, dar în 1951, vedea lumina zilei şi Gheorghe Donţu, unul dintre veteranii politicii constănţene. Născut în Dersca, judeţul Botoşani, a absolvit studiile Liceului Teoretic Siret şi ale Universităţii Artifex Bucureşti, Facultatea de Management. A fost vicepreşedinte al FSN (1990 - 1993), apoi preşedinte al organizaţiei municipale a PSD (PDSR) Constanţa (1993 - 2004) şi, din 2007 până în prezent, ocupă funcţia de preşedinte al Organizaţiei Judeţene a PER.

petre_dinica.jpg

„Scorpionul" Petre Dinică este şi el pe lista de sărbătoriţi. Directorul Direcţiei Generale de Protecţie a Copilului şi Asistenţă Socială împlineşte astăzi 51 de ani. Sărbătoritul este membru al Partidului Social Democrat şi se află de ani buni la cârma DGASPC, după ce, vreme îndelungată, a fost angajat al CFR.

 sorin_strutinsky.jpg

Ultimul, dar nu cel din urmă este Sorin Gabriel Strutinsky, născut în 1967. A devenit, în perioada în care urma cursurile Institutului de Marină, prieten cu Radu Mazăre şi cu Nicuşor Constantinescu, dar nu i-a urmat în cariera politică decât o perioadă. În schimb, din punct de vedere afaceristic, cei trei sunt nedespărţiţi. Strutinsky s-a născut în Botoşani, ca fiu al lui Iulian şi al Adrianei.


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii