Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:40 26 09 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poliția Română Mandate europene de arestare, puse în aplicare de agenți. Zeci de mașini, confiscate

ro

21 Dec, 2019 13:08 931 Marime text
Poliţiştii români şi partenerii de pe teritoriul statelor membre Schengen au depistat, în ultima săptămână, peste 700 de persoane, 51 de
autovehicule și 34 de documente ce făceau obiectul unor semnalări introduse în Sistemul Informatic Schengen.


În perioada 13 - 19 decembrie a.c., au fost localizate, pe teritoriul ţării noastre, 519 persoane care fac obiectul unor semnalări în S.I.S. (Sistemul Informatic Schengen), în urma schimbului suplimentar de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.


Poliţiştii români au pus în aplicare 15 mandate europene de arestare, au depistat 59 de persoane semnalate de statele membre ca având refuzul intrării sau șederii pe teritoriul Schengen, 287 de persoane care erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară și 5 persoane care erau semnalate ca dispărute de partenerii din statele Schengen.

De asemenea, de pe teritoriul României, au fost ridicate 18 documente, au fost găsite 47 de autovehicule, 2 documente de nmatriculare a autovehiculelor și 2 plăcuțe de înmatriculare ce erau căutate de partenerii din Spaţiul Schengen, pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor judiciare.

Totodată, 182 de persoane căutate de autorităţile române au fost identificate de partenerii străini pe teritoriul lor, în urma schimbului de
informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Dintre acestea, 21 erau urmărite de Poliţia Română, în baza unor mandate europene de arestare, 7 erau semnalate de statele membre ca având refuzul intrării sau șederii pe teritoriul Schengen, alte 22 de persoane erau căutate pentru participarea la o procedură judiciară, iar 5 erau semnalate dispărute de autorităţile române.

Totodată, partenerii străini au identificat pe teritoriul lor 4 autovehicule și 16 documente căutate de autorităţile române în vederea indisponibilizării sau pentru a fi folosite ca probe în cadrul procedurilor penale.

Ti-a placut articolul?

Comentarii