Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:40 03 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poliția Română Conferință regională privind combaterea traficului de ființe umane și a migrației ilegale

ro

12 Nov, 2023 15:27 874 Marime text
Foto cu rol ilustrativ
  • În perioada 9 - 10 noiembrie 2023, Poliția Română și SELEC au organizat Conferința Regională privind Combaterea Traficului de Ființe Umane și a Migrației Ilegale, în România.
     
În perioada 9 - 10 noiembrie 2023, Poliția Română și SELEC au organizat Conferința Regională privind Combaterea Traficului de Ființe Umane și a Migrației Ilegale, în România, transmite un comunicat din partea Inspectoratului General al Poliției Române.

Această activitate a reunit șefii structurilor de combatere a criminalității organizate și a celor de combatere a traficului de ființe umane și migrație ilegală din statele membre SELEC, precum și din Austria și Germania.

Obiectivul întâlnirii a fost întărirea cooperării internaţionale în lupta împotriva traficului de persoane și a migrației ilegale, prin facilitarea schimbului de informaţii în cauze concrete şi împărtăşirea de bune practici cu structurile omoloage din străinătate.

De asemenea, cu prilejul acestei reuniuni, au fost discutate și aspecte operaționale referitoare la un  grup de lucru din acest domeniu.

Delegaţia Inspectoratului General al Poliţiei Române - Direcţia de Combatere a Criminalităţii Organizate a fost alcătuită din polițiști cu funcții de conducere, ofiţeri cu funcţii de comandă de la nivelul structurilor teritoriale şi specialişti în domeniul conferinței.

Polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate sunt un partener activ și apreciat în eforturile de combatere a criminalității transfrontaliere şi de limitare a efectelor generate de traficul de persoane sau de minori.

Pentru combaterea acestui flagel, polițiștii specializați folosesc investigații financiare și digitale, care și-au dovedit eficiența în cazurile instrumentate.


Autoritățile române sunt deja de peste 14 ani un partener de încredere în relație cu agențiile europene din domeniul justiției și afacerilor interne, respectiv Europol și Eurojust se numără printre principalii contribuitori de informații, cazuri de succes și reprezintă un exemplu de bune practici și expertiză pe linia combaterii traficului de persoane, la nivel european, atât cantitativ, dar și calitativ.

Reacția fermă și promptă a autorităților române, pe linia prevenirii şi combaterii traficului de persoane, primește constant aprecieri pozitive din partea organismelor internaționale și a omologilor europeni.

O măsură eficientă de descurajare și reducere a cererii constă în incriminarea folosirii serviciilor persoanelor exploatate, măsură adoptată de țara noastră și care ar trebui să existe în toate statele care generează cerere și care nu au implementat în politicile penale pedepsirea beneficiarului serviciilor victimelor traficului.

Pentru ca lupta împotriva traficului de persoane să fie eficientă, sunt necesare eforturile nu numai ale autorităților din țările sursă, pe linia combaterii, prevenirii și protecției victimelor, dar mai ales ale autorităților din țara de destinație, acolo unde exploatarea are loc, a încheiat sursa citată.



Citește și:
IGPR: Acțiune a polițiștilor pentru verificarea transportului de persoane în zona aeroporturilor
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii