Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:37 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IGPR Acțiune a polițiștilor pentru verificarea transportului de persoane în zona aeroporturilor

ro

12 Nov, 2023 11:47 862 Marime text
Foto cu rol ilustrativ
  • Polițiștii Direcției de Poliție Transporturi au derulat, la data de 9 noiembrie 2023, o acțiune de control privind legalitatea desfășurării transportului rutier în regim „TAXI”, „în regim de închiriere” și în domeniul transportului alternativ, în zona aeroporturilor din România.
     
Polițiștii Direcției de Poliție Transporturi au derulat, la data de 9 noiembrie 2023, o acțiune de control privind legalitatea desfășurării transportului rutier în regim „TAXI”, „în regim de închiriere” și în domeniul transportului alternativ, în zona aeroporturilor din România, transmite un comunicat din partea Inspectoratului General al Poliției Române.

Astfel, au fost verificate 189 de autovehicule, dintre care 6 microbuze, fiind legitimate 223 de persoane și aplicate 80 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 43.020 de lei.

Din totalul sancțiunilor, 10 au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 38/2003 privind transportul de persoane în regim de taxi și în regim de închiriere, cu modificările și completările ulterioare, 56 pentru încălcarea normelor privind circulația pe drumurile publice și 14 la alte acte normative.

Totodată, pentru defecțiuni tehnice sau dotări suplimentare nepermise de lege, au fost retrase 12 certificate de înmatriculare, fiind reținut și un permis de conducere.

La activitățile de control au participat polițiști din cadrul structurilor de poliție transporturi, de la rutieră, jandarmi, precum și reprezentanți ai Registrului Auto Român.

Aceste acţiuni vor continua şi în perioada următoare, în vederea impunerii respectării normelor legale care reglementează activitatea de taximetrie.

Exemple:

1. La data de 9 noiembrie 2023, în jurul orei 11.45, polițiștii din cadrul Serviciului de Poliție Transporturi Aeriene „Henri Coandă” au depistat un autoturism, condus de un bărbat, ce efectua transport alternativ de persoane, având inspecția tehnică periodică expirată din data de 3 noiembrie 2023.

Acesta a fost sancționat contravențional, cu amendă în valoare de 1.305 lei, aplicându-se totodată și măsura complementară a reținerii certificatului de înmatriculare.

2. La aceeași dată, în jurul orei 10.45, polițiștii din cadrul Serviciului de Poliție Transporturi Aeriene „Henri Coandă”  au depistat un autoturism, condus de un bărbat care efectua transport de persoane, în regim taxi, având anvelopele autoturismului uzate peste limita maximă admisă, elemente de caroserie deteriorate, din autoturism lipsind trusa medicală și stingătorul de incendiu.

Acesta a fost sancționat contravențional, cu amendă în valoare de 1.160 de lei, aplicându-se totodată și măsura complementară a reținerii certificatului de înmatriculare, a încheiat sursa citată.


Citește și:
Acțiuni ale Poliției Române în unitățile de învățământ și în zona acestora
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii