Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
04:42 11 12 2023 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poliția de Frontieră Creştere a valorilor de trafic pe sensul de intrare, în mod special la graniţa cu Bulgaria şi Ungaria

ro

05 Jun, 2023 09:28 777 Marime text
Control la frontieră. Foto: Poliția de FrontierăÎn data de 04.06.2023, prin punctele de fro­ntieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalitățile de control (atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire) aproximativ 313.160 de persoane, cetățeni români și străini și peste 80.160 de mijloace de transport, pe ambele sensuri. 

Potrivit unui comunicat al Poliției de Frontieră, pe sensul de intrare în România, au fost 181.154 de persoane, dintre care 10.099 de cetăţeni ucraineni. Astfel, începând cu data de 10.02.2022 (perioadă pre-conflict), până la data de 04.06.2023, ora 24.00, la nivel naţional, au intrat în România 4.426.672 cetăţeni ucraineni. 

„Ca urmare a faptului ca minivacanţa de Rusalii se încheie, iar cetăţenii români care s-au aflat în afara graniţelor ţării se întorc acasă, este preconizată o creştere a valorilor de trafic pe sensul de intrare, în principalele puncte de trecere a frontierei, în mod special la graniţa cu Bulgaria şi Ungaria. Astfel, au fost dispuse măsuri pentru suplimentarea arterelor de control până la capacitatea maximă permisă de infrastructura fiecărui punct de trecere, respectiv de suplimentare a personalului.

Tot pentru fluidizarea traficului la granițele României, reprezentanţii Poliției de Frontieră Române menţin permanent legătura cu autorităţile de frontieră din Ungaria si Bulgaria,  pentru dispunerea  unor măsuri comune astfel incât formalittaile de control să se deruleze cu operativitate“ - au mai precizat reprezentanții Poliției de Frontieră.


Pentru evitarea aglomerărilor, Poliţia de Frontieră Română recomandă participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de trecere a frontierei. Reamintim că, la granița cu Ungaria sunt operaționale 12 puncte de trecere a frontierei în regim internaţional pentru persoane, autoturisme şi camioane, iar la granița cu Bulgaria sunt operaţionale 11 puncte de trecere a frontierei.

De asemenea, recomandăm pregătirea din timp a documentelor de călătorie, pentru a scurta timpul de control şi consultarea aplicaţiei Trafic on-line, disponibilă pe pagina de internet a instituției, care prezintă o medie a timpului de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp. 

În ceea ce priveşte activităţile specifice, în  zonele de competenţă - punctele de trecere şi  „frontiera verde” - poliţiştii de frontieră au constatat:
  • 55 de fapte ilegale (28 infracţiuni şi 27 contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini;
  • valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la aproximativ 28.660 lei;
  • bunuri ridicate în vederea confiscării, în valoare de peste 1,327.600 lei;
  • nu s-a permis intrarea în ţară a 13 cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi de asemenea, nu s-a permis ieşirea a 23 cetăţeni români din diferite motive legale.

Poliţia de Frontieră acționează în sistem integrat cu celelalte instituții cu atribuții în domeniu, în vederea realizării unui schimb operativ de date și informații pentru gestionarea, în mod eficient, a cazurilor apărute.

Citește și: 

Trafic aglomerat în vămile din județul Constanța pe sensul de ieșire din țară (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii