Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:23 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Aproximativ 23.500 de lucrători MAI vor acționa zilnic în minivacanța de 1 Iunie și Rusalii

ro

30 May, 2023 15:25 1115 Marime text
Polițiști în acțiune. Foto:DGPMBPe timpul minivacanței prilejuite de Ziua Copilului și de Rusaliile Ortodoxe la nivel național vor acționa peste 23.500 de polițiști, jandarmi, pompieri, polițiști de frontieră, specialiști de la Agenția Națională Antidrog și de la Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane, precum și de la alte structuri MAI. 

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a solicitat intensificarea eforturilor de prevenire și combatere a faptelor ilegale în zonele aglomerate, precum stațiuni turistice, gări, aeroporturi, locuri de agrement sau de desfășurare a unor evenimente publice. 

„Vă reamintesc că în week-endul care a trecut au avut loc două manifestări publice de amploare cu o prezență de peste 100.000 de persoane. Datorită mobilizării structurilor MAI atât dispozitive de ordine publică și echipaje rutiere, cât și dispozitive de intervenție în situații de urgență, inclusiv pentru acordarea primului-ajutor, evenimentele s-au desfășurat fără probleme deosebite. 

Potrivit informațiilor transmise până la acest moment de organizatori, în următoarele zile vor avea loc peste 540 de evenimente publice la care se așteaptă o participare numeroasă, estimarea totală fiind de aproximativ 530 de mii de persoane. 

Efectivele MAI vor fi pregătite să intervină în cazul producerii unor incidente favorizate de aglomerație, dar și pentru gestionarea urgențelor medicale. 

Pentru protecția credincioșilor, echipajele de ordine publică și de intervenție în situații de urgență vor avea în atenție și lăcașurile de cult unde se vor organiza slujbe religioase cu participare numeroasă“ - a precizat purtătorul de cuvânt al MAI.  


Având în vedere că în astfel de perioade se înregistrează o creștere a valorilor de trafic, peste 1.500 de polițiști rutieri vor fi mobilizați la nivel național, cu accent pe cele mai solicitate drumuri naționale și autostrăzi. Principalele obiective ale echipajelor rutiere vor fi fluidizarea circulației și prevenirea accidentelor grave. 

„Pentru depistarea șoferilor care pun în pericol siguranța traficului, polițiștii rutieri vor acționa cu aproximativ 300 de aparate radar și cu dispozitive care semnalează consumul de alcool și de substanțe interzise. 

Polițiștii vor beneficia de sprijinul aerian al elicopterelor Inspectoratului General de Aviație care vor monitoriza drumurile aglomerate și cu risc de producere a unor accidente grave. 

Recomandăm conducătorilor auto să respecte regulile rutiere și să manifeste o conduită preventivă, ținând cont de condițiile de trafic și de drum, dar și, dacă va fi cazul, de condițiile hidro-meteorologice. 

Aproximativ 5.000 de pompieri vor fi zilnic pregătiți să intervină rapid pentru limitarea efectelor situațiilor de urgență, inclusiv cele provocate de vremea severă, precum și pentru stingerea incendiilor și acordarea primului-ajutor calificat. 



Polițiștii de frontieră vor lua măsuri pentru asigurarea fluenței traficului de autovehicule și a tranzitului de persoane, concomitent cu desfășurarea eficientă a activităților de prevenire și de combatere a infracționalității transfrontaliere“ - a mai menționat purtătorul de cuvânt al MAI. 


Pe parcursul minivacanței, la nivelul întregii țări, efectivele MAI vor avea o prezență activă în stradă pentru descurajarea comiterii de fapte ilegale de orice fel și pentru a putea asigura intervenția rapidă în situații de pericol pentru cetățeni. 


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii