Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:38 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Minivacanța de Rusalii Recomandările Gărzii de Coastă pentru cei care urmează să tranziteze frontiera de stat

ro

31 May, 2023 12:38 865 Marime text

În perioada 1 – 5 iunie 2023, aproximativ 200 de polițiști de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă vor desfășura zilnic activități specifice în punctele de trecere precum și de supraveghere a frontierei de stat.

Aceștia vor folosi mijloacele de mobilitate navală și terestră din dotare, precum și mijloacele tehnice speciale de supraveghere a frontierei. 

În această minivacanță reprezentanții Gărzii de Coastă se așteaptă la valori de trafic crescute în punctele de trecere a frontierei de stat de la frontiera cu Bulgaria, pentru că mulți români aleg să-și petreacă vacanța în afara țării., transmite un comunicat din partea Gărzii de Coastă. 

Valorile de trafic vor fi crescute pe sensul de ieșire, la începutul perioadei, și pe sensul de intrare la finalul perioadei.

Astfel, le recomandăm persoanelor care urmează să tranziteze frontiera de stat să utilizele toate punctele de trecere a frontierei deschise circulației internaționale, să se informeze despre timpul de așteptare în punctele de trecere pe site-ul Poliției de Frontieră Române, la secțiunea Trafic Online, și să dețină și să pregătească în prealabil documentele de călătorie pentru trecerea frontierei de stat.

 Citește și: Măsurile dispuse la nivelul Poliţiei de Frontieră Române pentru minivacanţa de Rusalii

Reamintim faptul că în județul Constanța, la frontiera cu Bulgaria, sunt deschise 5 puncte de trecere: Vama Veche, Negru Vodă, Dobromir, Lipnița și Ostrov, cu mențiunea fapului că PTF Dobromir și Lipnița au ca program de funcționare 08-20. De regulă, PTF Liptnița și Dobromir au valori de trafic scăzute, fapt pentru care, dacă pentru a ajunge la destinația dumneavoastră considerați că puteți tranzita unul dintre aceste puncte, nu ezitați să o faceți., mai transmite sursa citată. 

Garda de Coastă va lua măsuri gradual, în funcție de traficul din punctele de trecere, pentru diminuarea timpului de așteptare atât pe sensul de ieșire cât și pe sensul de intrare, prin suplimentarea numărului de polițiști de frontieră care efectueaza controlul, cât și prin utilizarea la maxim a infrastructurii punctelor de trecere.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii