Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:38 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Plan de atenuare și adaptare la schimbările climatice”, proiect derulat de Primăria Municipiului Tulcea

ro

27 Feb, 2024 08:35 530 Marime text

Sursa foto: Facebook/ Primăria Muncipiului Tulcea


 
  • Schimbările climatice sunt inevitabile și este nevoie de acțiuni complementare de adaptare la efectele acestora. Prin intermediul fondurilor europene, Municipiul Tulcea beneficiază de un „Plan de atenuare și adaptare la schimbările climatice”, proiect derulat în parteneriat cu Institutul Național de Cercetare Dezvoltare pentru Protecția Mediului București (INCDPM), specializat în activităţi de cercetare fundamentală/ aplicativă şi dezvoltare tehnologică, în domeniul ingineriei şi protecţiei mediului.
 
Elaborarea Planului a presupus îndeplinirea unor obiective specifice: inventarierea emisiilor de gaze cu efect de seră, analiza climatului actual și prognozat, analiza riscurilor și vulnerabilităților, identificarea și descrierea acțiunilor pentru completarea planului de adaptare și atenuare la schimbările climatice.
 
Proiectul vizează toate componentele societății și toate sectoarele economice, de la sectorul energetic la industrie, transport, clădiri, agricultură și măsurile care e necesar a fi luate pentru climă și mediu, pentru conservarea și protejarea planetei, astfel încât să se îmbunătățească modul în care trăim, ne deplasăm, ne încălzim sau ne răcim casele, precum și modul în care producem și consumăm.
 
Astăzi a avut loc Conferința de închidere a proiectului, perioada de implementare fiind 24 noiembrie 2022 - 29 februarie 2024.
 
Alături de reprezentanții administrației locale și ai partenerilor de la INCDPM, au fost prezenți delegați din partea tuturor instituțiilor relevante în problematica schimbărilor climatice: Instituția Prefectului, Agenția pentru Protecția Mediului, Administrația Parcului Național Munții Măcinului, Institutul Național de Crecetare Dezvoltare Delta Dunării, Apele Române, ARBDD, Inspectoratul Școlar Județean.
 
Au mai fost prezenți reprezentanți ai Asociației „Danubiu”, precum și ai societăților subordonate UAT Municipiul Tulcea: Energoterm SA, Aquaserv SA, Servicii Publice SA.
 
Citește și
Primul modul de parcări biciclete este disponibil pentru o parte din locuitorii Tulcei
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii