Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:17 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Plajele lărgite din Mamaia și Năvodari au fost predate operatorilor privați. Unde pot fi amplasate beach-baruri și șezlonguri

ro

01 Jul, 2021 15:07 4086 Marime text
  • Pe porțiunea înnisipată anul acesta pot sta doar turiștii cu cearceaf sau cu șezlongul propriu

De astăzi, 1 iulie plajele din Mamaia și Năvodari, cele pe care au fost realizate lucrări de lărgire, au fost predate operatorilor privați. Astfel, aceștia pot să deschidă beach-baruri și să amplaseze șezlonguri.
 
Noutatea este că deși au voie să amplaseze șezlonguri și să deschidă beach-baruri nu pot face asta pe porțiunea lărgită. Mai exact, pe porțiunea înnisipată anul acesta pot sta doar turiștii cu cearceaf sau cu șezlongul propriu. Așa se face că anul acesta cei care aleg să stea la șezlong închiriat de la operatorii de plajă au de mers destul de mult până la apă, distanța fiind una considerabilă.
 
Măsura a fost luată deoarece porțiunea cea nouă nu a fost încă intabulată și cadastrată pe numele statului român și astfel nu pot fi închiriate legal. Realizarea intabulării și cadastrăzii poate dura câteva luni, astfel că cel mai probabil măsura va fi aplicată tot acest sezon estival.
 
Reamintim că, în luna aprilie 2021, ABADL transmitea că se află în imposibilitatea predării sectoarelor de plajă până la data de 01.07.2021, din cauza lucrărilor de înnisipare, lucrări prevăzute în cadrul proiectului cu finanţare europeană în valoare de aproximativ 1 miliard de euro.
 
În luna noiembrie a anului curent au demarat lucrările cuprinse în cadrul proiectului „Protecția și Reabilitarea părții Sudice a litoralului Românesc al Mării Negre în zona Mamaia“, parte a proiectului major „Reducerea eroziunii costiere faza II (2014-2020)” și care reprezintă o continutate a proiectului implementat cu succes la sfârșitul anului 2015, în Faza I.
Lucrările la tronsonul Mamaia au început în toamna anului 2020 și se estima la acea dată că se vor finaliza în luna aprilie 2021, dar termenul a fost doar unul mult prea optimist.
 
Lucrările de înnisipare a plajelor pe o lungime de 6.950 de metri (cuprinsă între hotel Sulina și plaja Năvodari - reper Arena Regia) și extinderea unei construcții hidrotehnice existente.
Profilul plajei emerse înnisipate este de 100 m lățime, la cota de cel puțin +2 m, pe o perioada de timp de 50 de ani.

Citește și: 

Sezon estival compromis? Avem notificarea ABADL. Peste 100 de operatori de plajă nu-și vor putea primi sectoarele de nisip înainte de 1 iulie! (documente)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii