Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:16 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PICCJ Control judiciar pentru agresorii care au lovit trei bărbați ce realizau un documentar despre tăierile ilegale

ro

18 Sep, 2021 16:40 1501 Marime text
  • Control judiciar pentru cei patru agresori care au lovit un jurnalist și doi activiști ce realizau un documentar despre tăierile ilegale de arbori din păduri.
Parchetul de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei aduce la cunoștința opiniei publice următoarele:

La data de 18.09.2021 s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de 4 inculpați  cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lovire sau alte violențe, prev. de art. 193 alin. 1 din Codul penal (3 dintre inculpați) și a infracțiunii de purtare abuzivă prev. de art. 296 alin. 2 rap. la art. 193 alin. 1 din Codul penal (cel de al patrulea inculpat).

În fapt s-a reținut că, în ziua de 16.09.2021, în locul denumit Pârâul Rusului de pe raza comunei Panaci, județul Suceava, cei patru inculpați au lovit cu pumnii și picioarele trei persoane vătămate ce realizau un documentar despre tăierile ilegale de arbori din păduri. Una dintre persoanele vătămate a fost supusă unui tratament degradant.

Totodată, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei a dispus luarea măsurii preventive a controlul judiciar față de cei patru inculpați.

Dispunerea acestor măsuri au avut în vedere limitele de pedeapsă ale infracțiunilor reținute în sarcina inculpaților, precum și asigurarea bunei defășurări a urmăririi penale și înlăturarea stării de pericol pentru ordinea publică.

Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea unor măsuri preventive  reprezintă  etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activități care nu pot în nicio situație să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție, transmite PICCJ.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii