Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
15:17 02 12 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Peste o mie de persoane, localizate prin cooperare Schengen, în ultima săptămână

ro

30 Nov, 2019 09:48 982 Marime text

Poliţiştii români şi partenerii de pe teritoriul statelor membre Schengen au depistat, în ultima săptămână, 1.030 de persoane, 64 de mașini și 22 de documente ce făceau obiectul unor semnalări introduse în Sistemul Informatic Schengen.

În perioada 22 – 29 noiembrie a.c., au fost localizate, în țara noastră, 564 de persoane care fac obiectul unor semnalări în S.I.S. (Sistemul Informatic Schengen), în urma schimbului suplimentar de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Poliţiştii români au pus în aplicare 15 mandate europene de arestare, au depistat 65 de persoane semnalate de statele membre ca având refuzul intrării sau șederii pe teritoriul Schengen, 265 persoane care erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară și 12 persoane care erau semnalate ca dispărute de partenerii din statele Schengen.

De asemenea, de pe teritoriul României, au fost ridicate 15 documente, o plăcuță de înmatriculare și au fost găsite 60 de autovehicule ce erau căutate de partenerii din Spaţiul Schengen, pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor judiciare.

Totodată, 466 de persoane căutate de autorităţile române au fost identificate de partenerii străini pe teritoriul lor, în urma schimbului de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Dintre acestea, 20 erau urmărite de Poliţia Română, în baza unor mandate europene de arestare, 7 erau semnalate de statele membre ca având refuzul intrării sau șederii pe teritoriul Schengen, alte 20 persoane erau căutate pentru participarea la o procedură judiciară, iar 7 erau semnalate dispărute de autorităţile române.

Ti-a placut articolul?

Comentarii