Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:13 27 05 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Peste 400 de persoane, găsite de polițiștii români și partenerii din statele Schengen, în ultimele 7 zile

ro

14 Mar, 2020 09:42 800 Marime text
Poliţiştii români şi partenerii de pe teritoriul statelor membre Schengen au depistat, în ultima săptămână, 489 de persoane, 40 de autovehicule și 23 de documente ce făceau obiectul unor semnalări introduse în Sistemul Informatic Schengen, potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului General al Poliţiei Române.
 
În perioada 6 – 11 martie a.c., au fost localizate, pe teritoriul României, 338 de persoane care fac obiectul unor semnalări în S.I.S. (Sistemul Informatic Schengen), în urma schimbului suplimentar de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.
 
Poliţiştii români au pus în aplicare 16 mandate europene de arestare, au depistat 39 de persoane semnalate de statele membre ca având refuzul intrării sau șederii pe teritoriul Schengen, 164 de persoane care erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară și 4 persoane semnalate ca dispărute de partenerii din statele Schengen.
 
Tot pe teritoriul României, au fost ridicate 14 documente și au fost găsite 38 de autovehicule ce erau căutate de partenerii din Spaţiul Schengen, pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor judiciare.
 
Totodată, 151 de persoane căutate de autorităţile române au fost identificate de partenerii străini pe teritoriul lor, în urma schimbului de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.
 
Dintre acestea, 24 erau urmărite de Poliţia Română, în baza unor mandate europene de arestare, 8 erau semnalate ca având refuzul intrării sau șederii pe teritoriul Schengen, alte 13 persoane erau căutate pentru participarea la o procedură judiciară, iar 4 erau semnalate dispărute de autorităţile române, potrivit sursei citate.
 
Totodată, partenerii străini au identificat pe teritoriul lor 2 autovehicule și 9 documente căutate de autorităţile române în vederea indisponibilizării sau pentru a fi folosite ca probe în cadrul procedurilor penale.
 
Sursă foto (cu rol ilustrativ): Arhivă ZIUA de Constanța
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii