Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:25 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Peste 3.000 de kilograme de articole pirotehnice confiscate în urma unor controale și verificări (FOTO)

ro

08 Dec, 2023 15:18 757 Marime text
Aproape 3.500 de kilograme de articole pirotehnice au fost ridicate în urma unor controale și verificări, de polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase.

În această perioadă, polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Bistrița-Năsăud desfășoară controalele și verificările în cadrul acțiunii „Pirotehnic 2023/2024”, privind articolelor pirotehnice. La nivel județean, au fost desfășurate verificări la societățile autorizate să desfășoare operațiuni cu articole pirotehnice, transmite un comunicat din partea IPJ Bistrița Năsăud. 

Astfel, la data de 7 decembrie a.c., în urma unui control efectuat de polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanţe Periculoase, la o societate comercială din Năsăud, au fost descoperite 190 de kilograme de articole pirotehnice din categoriile F1, P1 și T1, deși era autorizată să dețină doar maximum 100 de kilograme.

Potrivit sursei citate, de asemenea, în urma controlului efectuat la depozitul aceleiași societății comerciale, situat în orașul Năsăud, au fost descoperite 3.282 de kilograme de articole pirotehnice din categoriile F1, P1 și T1, fiind autorizată să dețină doar maximum 1.000 de kilograme.


    
Astfel, au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 3.472 de kilograme de articole pirotehnice. 

În cauză a fost întocmit dosar penal, iar polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de orice operațiuni cu articole pirotehnice fără drept, prevăzută de Legea nr. 126/1995.




În perioada 14 noiembrie 2023 - 5 ianuarie 2024, la nivel național, vor fi intensificate activitățile de verificare în cadrul acțiunii „PIROTEHNIC”, în scopul prevenirii oricăror evenimente negative generate de nerespectarea legislaţiei privind obiectele pirotehnice.

Activităţile, desfășurate sub coordonarea Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, au scopul de a creşte siguranţa cetăţeanului prin activităţi de prevenire, identificare şi combatere a evenimentelor negative, generate de nerespectarea prevederilor legale care reglementează deţinerea, comercializarea, importul, depozitarea şi utilizarea articolelor pirotehnice de către persoanele fizice şi juridice în perioada sărbătorilor de iarnă 2023/2024.


Citește și:

Știri ConstanțaComerțul ilegal cu articole pirotehnice, în atenția Poliției
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii