Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:20 26 02 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Penitenciarul Poarta Albă cumpără echipamente de protecție. Ce sumă a alocat (document)

ro

09 Jun, 2020 00:00 1063 Marime text
  • Penitenciarul Poarta Albă a alocat peste 800 mii lei pentru achiziția de echipamente de protecție
Penitenciarul-Spital Poarta Albă organizează o licitație pentru achiziția de echipamente de protecție.
Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 18 iunie 2020, iar valoarea estimată a achiziției se ridică la 848.565 lei. Obiectul achiziției este reprezentat de furnizarea materialelor și echipamentelor de protecție, materiale de protecție pentru prevenirea răspândirii COVID-19.

Urmare a situației create la nivel național de către pandemia cu coronavirus, pentru prevenirea răspândirii COVID-19 și în vederea asigurării protecției personalului din cadrul Penitenciarului Spital Constanța Poarta Albă și unitățile arondate acestuia, pe durata programului de lucru, se impune achiziția de produse care să asigure protecția individuală și astfel limitarea posibilităților de extindere a pandemiei, în timpul desfășurării activității.

Autoritatea contractantă a optat pentru încheierea unui acord-cadru pentru o perioadă de noua luni, având în vedere evoluția situației epidemiologice pe teritoriul României și de evaluarea riscului de sănătate publică pentru perioada imediat următoare, care indică o creștere a numărului de persoane infectate cu coronavirusul SARS-CoV-2.

Menționăm că la momentul definitivării programului anual al achizițiilor publice, bugetul alocat articolului bugetar 20.04.02, nu depășea pragul prevăzut la art. 7 alin. (2), astfel încât autoritatea contractantă a achiziționat direct produsele încadrate la articolul bugetar mai sus menționat. Întrucât în perioada implementării stării de urgență, unitatea a achiziționat produse în baza Decretului 195/16.3.2020 și a Decretului 240/14.4.2020, incluzând și materialele și echipamentele de protecție pentru combaterea COVID 19, iar la momentul actual stocurile produselor în cauză asigură necesarul pentru o perioadă de maximum 30 de zile și ținând cont de faptul că măsurile de protecție se mențin în continuare pentru a evita riscul infectării, Penitenciarul Spital Constanța Poarta Albă demarează procedura de licitație deschisă, în baza art. 74 alin. (3) din Legea 98/2016 pentru o perioada de nouă luni, având ca scop asigurarea materialelor si echipamentelor de protecție pentru combaterea COVID 19 pentru perioada menționată.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii