Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:20 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pe 15 octombrie podul Arhiepiscopiei a fost făcut scrum. Cum se poate evacua zona Peninsulară în caz de cutremur sau accidente majore? (DOCUMENTE)

ro

28 Oct, 2022 13:44 1532 Marime text
În seara de 15 octombrie 2022 la Palatul Arhiepiscopal Tomis situat în Zona Peninsulară, a izbucnit un incendiu.
 
Misiunea pompierilor a fost îngreunată de existența stâlpișorilor, aceștia ducând la o întârziere de zeci de minute în executarea cu succes a intervenției.
 
După acest episod care a creat panică în rândul locuitorilor din Peninsulă, aceștia au făcut o adresă la Biroul Apărare Civilă, Sănătate și Securitate în Muncă și Situații de Urgență din cadrul Primăriei Constanța și au solicitat explicații legate de planurile de evacuare în caz de cutremur sau de accidente majore (accidente chimice, emisii de substanțe periculoase, incendii, explozii).
 
Protecția civilă le-a răspuns la adresă iar planul de evacuare a fost postat pe pagina de Facebook - Zona Peninsulară -grup cetățenesc, vezi secțiunea „documente”.
 
Din documente, reiese că pentru Peninsulă, punctele de adunare în caz de cutremur sau de accidente majore (accidente chimice, emisii de substanțe periculoase, incendii, explozii) următoarele:

- Punctul de adunare de la Colegiul Eminescu
- Punctul de adunare de la Liceul Traian.
 
Ca itinerarii de evacuare(autoevacuare) sunt recomandate căile de access pre Bulavardul Tomis si strada Traian.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Citește și
Intervenția pompierilor la incendiul de la Arhiepiscopia Tomisului, îngreunată de stâlpișorii montați în zonă (GALERIE FOTO+VIDEO)
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii