Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:31 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Patrule de poliție în Bistrița! Șoferi băuți, descoperiți la volanele unor mașini din trafic

ro

14 Aug, 2023 12:57 738 Marime text
Foto cu rol ilustrativ. Sursă foto: Facebook-DGPMB
  • Începând de duminică, din data de 13 august 2023, polițiștii din Bistrița-Năsăud au intensificat activitățile de fluidizare și control al traficului rutier, de asigurare a ordinii și liniștii publice, în scopul prevenirii și combaterii unor situații de risc pentru cetățeni.
  • Un accident s-a produs în Orheiu Bistriței, pe strada Libertății, între două mașini. Unul dintre șoferi avea o alcoolemie de 0,03 mg/l alcool pur în aerul expirat.
  • Tot ieri, un șofer din Viile Tecii din Bistrița a fost oprit de polițiști. Acesta conducea o mașină având alcoolemia de 0,71 mg/l.
 
Potrivit Poliției Bistrița-Năsăud, din data de 13 august 2023, în contextul minivacanței, polițiștii din județ au intensificat activitățile de fluidizare și control al traficului rutier, de asigurare a ordinii și liniștii publice, în scopul prevenirii și combaterii unor situații de risc pentru cetățeni.
 
Astfel, polițiștii Serviciului Rutier, dar și cei ai Polițiilor Beclean, Năsăud și Sângeorz-Băi au dispus măsuri de supraveghere și control al traficului rutier pe principalele artere județene. Pe raza municipiului și a celor trei orașe polițiștii au desfășurat activități de prevenire și combatere a faptelor antisociale, atât pe stradă cât și în apropierea locurilor de agrement sau a zonelor comerciale.
 
Acțiunile s-au desfășurat și cu sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Bistrița-Năsăud.
 
Conform datelor furnizate de sursă, în urma activităților efectuate, pentru neregulile constate, polițiștii au aplicat 146 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 42.700 de lei.
 
Au fost legitimate aproximativ 300 de persoane și verificate peste 200 de autovehicule.
 
De asemenea, ca măsură complementară, polițiștii au dispus reținerea a 19 permise conducere și au retras cinci certificate de înmatriculare.
 
Cercetați pentru infracțiuni la regimul rutier
 
Duminică, la data de 13 august 2023, polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției municipiului Bistrița au intervenit la un accident produs pe strada Libertății. Acolo, un autoturism condus de un bărbat de 45 de ani, din Orheiu Bistriței a intrat în coliziune cu o altă mașină condusă pe aceeași direcție de deplasare de către o femeie.
 
În urma impactului, o pasageră din autoturismul acroșat a necesitat acordarea de îngrijiri medicale de specialitate.
 
Testarea cu aparatul etilotest a celor doi șoferi a indicat valoarea de 0,03 mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul șoferului de 45 de ani.
 
Cercetările sunt continuate de către polițiștii Biroului Rutier în cadrul unui dosar penal cu privire la infracțiunea de vătămare corporală din culpă.
 
La aceeași dată, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița au depistat în flagrant delict, un șofer care se afla sub influența alcoolului.
 
Pe Drumul Național 15A, în Viile Tecii a fost oprit un autoturism condus de un bărbat de 38 de ani, din Bistrița. Testarea cu aparatul etilotest a indicat valoarea de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la spital în vederea recoltării de mostre biologice de sânge.
 
Polițiștii continuă cercetările în cadrul unui dosar penal cu privire la conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
 
Ieri, polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Năsăud au oprit pentru control în trafic un autoturism condus de un bărbat de 35 de ani, din Giroc, județul Timiș.
 
Cu ocazia controlului, bărbatul a prezentat un permis de conducere străin. Verificările întreprinse cu privire la șofer au indicat faptul că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Deoarece actul nu prezenta elementele de siguranță și particularizare ale unui document autentic, polițiștii au întocmit un dosar de cercetare penală.
 
Totodată, polițiștii au continuat campania de informare şi conştientizare a cetăţenilor cu privire la riscurile asociate faptelor cu violență, traficului și consumului de droguri, precum şi creșterea gradului de siguranță rutieră.
 
În cadrul activităților desfășurate, conducătorilor auto le-au fost aduse la cunoștință modificările legislative în materie penală (Legea Anastasia), respectiv, în cazul conducătorului auto aflat sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive ori fără a deține permis de conducere și care provoacă un accident rutier soldat cu decesul victimei acesta va fi condamnat la închisoare cu executare, fiind eliminată posibilitatea de a fi condamnat cu suspendarea executării pedepsei.
 
Polițiștii sunt prezenți pe principalele artere rutiere din județ, acționând pentru prevenirea accidentelor rutiere grave și fluidizarea traficului pe căile de acces în stațiunile turistice și zonele de agreement, mai adaugă IPJ Bistrița-Năsăud.

Citește și:

Grupări infracționale, destructurate de polițiștii și procurorii din Bistrița-Năsăud. Ce au descoperit autoritățile
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii