Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:40 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Partenerii bulgari, încântaţi de rezultat Proiectul de modernizare a microrezervaţiei din Constanţa a ajuns la final (Galerie foto)

ro

05 Oct, 2012 01:00 2051 Marime text
delfinariu.jpgComplexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii (CMSN) a susţinut, ieri, conferinţa finală din cadrul proiectului „Increasing Potential for growth through Organizing Facilities and improving Tourist Infrastructure in the Cross border region" (POFTIC). În contextul evenimentului a fost prezentată microrezervaţia din Constanţa, aşa cum arată ea după modernizare şi după realizarea unor ample lucrări de infrastructură: alei, aducţie de apă, sistem de iluminat. Amintim că acest proiect a avut drept beneficiari Complexul Muzeal, Consiliul Judeţean Constanţa (CJC), Primăria Dobrich şi ProZoo Dobrich şi are ca obiectiv creşterea potenţialului turistic în cele două regiuni.

La conferinţa de lansare au participat, alături de directorul CMSN, Adrian Bâlbă, şi partenerii bulgari din cadrul proiectului, dintre care amintim viceprimarul localităţii Dobrich, Nadejda Petkova. Aceasta din urmă s-a declarat extrem de încântată de rezultatul pe care proiectul POFTIC l-a avut la Constanţa. În timpul vizitei efectuate în microrezervaţie, Nadejda Petkova a putut remarca sistemul de drenare realizat, adăposturile de animale care au fost reamenajate, punctul turistic, dar şi o casă ţărănească tipică regiunii dobrogene.

De menţionat este că, potrivit propriilor declaraţii, partenerii bulgari au primit, în cadrul proiectului a cărui valoare totală ajunge la 1,5 milioane de euro, şi un microbuz de 20 de locuri. Cu ajutorul acestui mijloc de transport, până la finalul acestei luni, un grup de copii din Dobroch va sosi la Constanţa pentru a vizita microrezervaţia.

Nu în ultimul rând, Adrian Bâlbă, directorul Complexului Muzeal, a anunţat că CJC va investi în viitorul foarte apropiat şi în acele sectoare ale microrezervaţiei care nu au fost cuprinse în proiectul european. Astfel, peste aproximativ o lună, susţine Bâlbă, CMSN va fi inaugurat cu „haine" în totalitate noi.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii