Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:43 24 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Organizații guvernamentale din 17 țări, atacate de hackerii chinezi

ro

17 Aug, 2023 16:41 863 Marime text
 foto: pexels
  • Gruparea a fost observată vizând și alte sectoare, inclusiv sectoarele academic, aerospațial și mass-media. 

În perioada 2021-2023, hackeri afiliați cu Ministerul Securității de Stat din China au vizat o serie de organizații guvernamentale, de telecomunicații și de cercetare din cel puțin 17 țări diferite din Asia, Europa și America de Nord, informează Directoratul Național de Securitate Cibernetică. 

Cercetătorii Insikt Group de la Recorded Future au atribuit setul de intruziuni unei grupări de stat național pe care o urmărește sub numele RedHotel, care se suprapune cu o grupare de criminalitate cibernetică monitorizată pe scară largă ca Aquatic Panda, Bronze University, Charcoal Typhoon, Earth Lusca, Red Scylla sau Red Dev 10.

Gruparea a fost observată vizând și alte sectoare, inclusiv sectoarele academic, aerospațial și mass-media. Atacatorii folosesc o rețea sofisticată de tulpini de malware și alte instrumente, iar principalele obiective ale atacatorilor sunt culegerea de informații și spionajul economic.

Într-o campanie de la sfârșitul anului 2022, RedHotel a folosit un certificat de semnare a codului furat aparținând unei companii de jocuri de noroc din Taiwan pentru a semna un fișier DLL responsabil pentru încărcarea BRc4.

Citește și: 

UPDATE: Site-ul Ministerului Educației, ținta hackerilor!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii