Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:53 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Site-ul Ministerului Educației, ținta hackerilor!

ro

08 May, 2023 11:38 1165 Marime text
 foto: pexels Portalul oficial al Ministerului Educaţiei a fost atacat cibernetic, iar hackerii au postat un mesaj în care afirmă că sistemul este „foarte prost”.

”Dragi elevi, nu vă mai bateţi capul cu şcoala, este o pierdere de timp”, a apărut pe site-ul instituţiei, înainte ca pagina să fie setată ca fiind în mentenanţă.


Reprezentanţii Ministerului Educaţiei au transmis că platforma nu conţine date personale, ci doar informaţii publice, iar specialiştii lucrează pentru repunerea în funcţiune.

„Administratorii IT ai Ministerului Educaţiei analizează incidentul cibernetic care a condus la blocarea site-ului www.edu.gov.ro, în cursul dimineţii de 08 mai 2023. Specialiştii în tehnologia informaţiei lucrează pentru consolidarea infrastructurii paginii şi repunerea acesteia în funcţiune în cel mai scurt timp. Sunt efectuate operaţiuni de evaluare, izolare şi remediere a eventualelor vulnerabilităţi. Până la finalizarea acţiunilor de auditare de securitate, site-ul va rămâne în modul offline”, a transmis, luni, MInisterul Educaţiei.

UPDATE: Oficial de la Ministerul Educației 

Informare privind incidentul cibernetic care a condus la blocarea site-ului www.edu.gov.ro

Administratorii IT ai Ministerului Educației analizează incidentul cibernetic care a condus la blocarea site-ului www.edu.gov.ro, în cursul dimineții de 08 mai 2023.

Specialiștii în tehnologia informației lucrează pentru consolidarea infrastructurii paginii și repunerea acesteia în funcțiune în cel mai scurt timp. Sunt efectuate operațiuni de evaluare, izolare și remediere a eventualelor vulnerabilități. Până la finalizarea acțiunilor de auditare de securitate, site-ul va rămâne în modul offline.

Precizăm că site-ul www.edu.gov.ro conține doar date publice și de informare a cetățenilor, nefiind compromise date confidențiale. 

Prioritatea instituției noastre este soluționarea rapidă a incidentului pentru a ne asigura că edu.ro nu mai prezintă riscuri de securitate cibernetică și poate fi utilizat din nou fără riscuri.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii