Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
23:01 18 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Oraşul Ovidiu s-a înfrăţit cu Sulmona din Italia (galerie foto)

ro

06 Mar, 2017 10:06 1707 Marime text
Astăzi, la sediul primăriei Ovidiu, are loc ceremonia de înfrăţire a oraşului Ovidiu cu Sulmona, din Italia. Parteneriatul are drept obiective principale realizarea de acţiuni şi evenimente comune privind viaţa şi opera literară poetului Ovidius Publius Naso, dezvoltarea schimburilor educative, culturale şi sportive între cele două localităţi prin, promovarea istoriei, culturii şi tradiţiilor dobrogene. La evenimentul de astăzi participă delegaţia primăriei Sulmona, printre care şi primarul Annamaria Casini, reprezentanţi ai administraţiei locale din Ovidiu şi reprezentanţi ai Consulatului Italiei în România.

„Această înfrăţire apare ca un gest firesc pentru că avem multe lucruri în comun. Poetul Ovidius s-a nascut la Sulmona şi a trăit în exil pe aceste meleaguri, în România” - a declarat primarul oraşului Ovidiu, George Scupra.   

Acesta a vorbit în cadrul ceremoniei despre oraşul Ovidiu, despre Castrul Roman şi Insula Ovidiu, două obiective importante ale localităţii, dar şi de faptul că aceasta este în continuă dezvoltare, urmând să fie construite în curând cartiere pentru tineri.                     

Delegaţia de la Sulmona a ajuns la Ovidiu sâmbătă. Se intenţiona vizitarea Insulei Ovidiu dar, având în vedere că nu este sezonul estival aceasta a fost admirată de la distanţă de pe malul lacului. A fost vizitat parcul de pe malul lacului Siutghiol, realizat cu fonduri europene, dar şi obiective din judeţul Constanţa printre care Adamclisi, Mănăstirea Sf Andrei, Primăria Constanţa şi Universitatea Ovidius Constanţa. 
În cadrul acestei cereomnii, primarul din Sulmona, Annamaria Casini a declarat că este foarte emoţionată.

"Aduc salutul meu celor din Primaria şi orasul Ovidiu. Aceste trei zile au fost foarte importante şi au lăsat un semn puternic. Destinul a făcut să ne aducă aici, să ne întâlnim şi să proiectăm împreună. Sulmona este patria lui Ovidius, dar Ovidiu este pământul care l-a primit pe poet" - a mai declarat Annamaria Casini.Sursa foto: ZIUA de Constanţa

Ti-a placut articolul?

Comentarii