Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:31 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Oficial, de la CFR Călători Controlorul de tren filmat fără mască, retrogradat profesional

ro

04 Aug, 2020 17:57 1451 Marime text

Șeful de tren filmat fără masca de protecție, în contextul măsurilor anti-covid, a fost retrogradat profesional, astfel încât să nu mai intre în contact cu publicul. Totodată, a fost trecut pe postul de manevrant vagoane, iar salariul i-a fost diminuat. Informația a fost transmisă de reprezentanții CFR Călători.

Iată comunicatul oficial transmis de compania feroviară:

CFR Călători s-a autosesizat cu privire la nerespectarea măsurilor de protecție individuală de către un angajat.

În urma cercetării interne conform reglementărilor legale în vigoare, comisia de disciplina a decis ca șeful de tren să fie retrogradat profesional, astfel încât să nu mai intre în contact cu publicul călător.

De asemenea, din funcția de șef de tren a fost trecut pe un post inferior, de manevrant vagoane. În același timp, salariul i-a fost diminuat corespunzator.

CFR Călători face precizarea că nu tolerează astfel de comportamente în rândul personalului propriu.

Masca de protecție este obligatorie la bordul trenurilor CFR Călători, atât pentru personalul propriu cât și pentru călători. Orice abatere de la această regulă va fi sancționată ferm  conform reglementărilor în vigoare.

În plus, purtarea măștii de protecție a devenit obligatorie și în zonele de așteptare a trenurilor – stații de cale ferată, peroane, săli de așteptare.

Sursa foto: DIGI24
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii