Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:34 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O plantaţie de nuci ar urma să fie înfiinţată la Mihail Kogălniceanu. Cine este investitorul (document)

ro

05 Mar, 2020 00:00 1919 Marime text

La Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa a fost depus un memoriu de prezentare de către Andra Cristina Ciucea în vederea emiterii avizului de mediu necesar pentru „PUZ - Introducere în intravilan pentru înfiinţare plantaţie nuci”.
 
Terenul care a generat PUZ este amplasat în comuna Mihail Kogălniceanu, judeţul Constanţa, parcela L493/2, lot 2. Obiectul documentaţiei îl constituie studierea unui teren de 10 hectare care a generat PUZ-ul, cu imediata lui vecinătate, şi determinarea condiţiilor în care destinaţia actuală, de livezi, a acestui teren poate fi schimbată în plantaţie de nuci, precum şi introducerea în intravilan, ca trup izolat, a circa 2.500 mp din această suprafaţă pentru construirea anexelor exploataţiei agricole.
 
Pe teren urmează a fi înfiinţată o plantaţie de nuci, pe circa 97.500 mp. Plantaţia de nuci va consta în pomi din soiul Chandler sădiţi la 7,5 x 4,5 metri distanţă, fiind vorba de un total de 2.126 de bucăţi, şi pomi din soiul Franquette sădiţi la 7,5 x 6,5 metri distanţă – 488 de bucăţi. În total vor fi 2.614 pomi.
 
Restul terenului, de 2.500 mp, urmează a fi introdus în intravilan ca trup izolat pentru realizarea de anexe a exploataţiei agricole - spaţiu procesare primară şi depozitare, pază clădire administrativ şi magazin, remiză utilaje, platforme şi parcaje, echipamente pentru asigurarea utilităţilor - puţ forat cu zonă de protecţie şi cabină puţ, rezervoare de apă supraterane verticale, fosă septică. Întregul teren va fi împrejmuit.
 
În secţiunea „Documente” puteţi vizualiza memorandumul depus de beneficiar la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa.
 
Citeşte şi:
 
O societate doreşte înfiinţarea unei ferme de nuci pe raza localităţii Comana, judeţul Constanţa

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii