Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
04:14 01 07 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O parte dintre terasele Cherhanalei Ovidiu, demolate și aduse la forma inițială din autorizația de construire (GALERIE FOTO)

ro

20 May, 2022 00:00 2726 Marime text
  • Fostul debarcader de la Ovidiu, aflat în proprietatea și administrarea primăriei orașului a fost transformat anul trecut într-o cherhana
  • Chiros SRL administrată de Virgil Chiru s-a ocupat de construcția cherhanalei și ulterior de operarea acesteia, având un contract de închiriere încheiat cu administrația locală din Ovidiu
  • În urma unor reclamații, Inspectoratul de Stat în Construcții și Garda de Mediu au amendat proprietarul construcției cu suma de 35.000 lei pentru construcția terasei principale cu depășirea limitelor din autorizația de construire
  • Totodată, Inspectoratul de Stat în Construcții au cerut proprietarului cherhanalei demolarea construcției ridicate abuziv și aducerea terenului la starea inițială
  • Prefectul județul Constanța, Silviu Coșa spune că nu a primit nicio sesizare/solicitare din partea ISC pentru a ataca în instanță autorizația de funcționare a pescăriei
 
 
 
Fostul debarcader de la Ovidiu, aflat în proprietatea și administrarea primăriei orașului a fost transformat anul trecut într-o Cherhana.


 
Chiros SRL administrată de Virgil Chiru s-a ocupat de construcția cherhanalei și ulterior de operarea acesteia, având un contract de închiriere încheiat cu administrația locală din Ovidiu.
 
În urma unor reclamații, Inspectoratul de Stat în Construcții și Garda de Mediu au amendat proprietarul construcției cu suma de 35.000 lei pentru construcția terasei principale cu depășirea limitelor din autorizația de construire.


 
Totodată, Inspectoratul de Stat în Construcții au cerut proprietarului cherhanalei demolarea construcției ridicate abuziv și aducerea terenului la starea inițială.
 
La rândul, său proprietarul, respectiv Primăria Ovidiu s-a îndreptat împotriva constructorului și a recuperat amenda primită de la instituțiile de control și a obligat constructorul și locatorul la demolarea terasei principale și a unei părți dintr-o altă terasă, amplasată în stânga construcției.

 
„O parte s-a demolat, urmează și celalaltă parte. Ne vom conforma solicitărilor ISC în termenul care ne-a fost dat.
 
Eu mi-am recunoscut vina, am depășit coordonatele stabilite prin autorizație”, a precizat pentru ZIUA de Constanța, reprezentantul firmei Chiros SRL, Virgil Chiru.
 
Acesta a mai spus că a dorit să facă ceva pentru oraș, fiind fiu al locului și nu se aștepta să se lase cu reclamații și amenzi.


 
Chiru a mai deținut și restaurantul Savoris în orașul Ovidiu.
 
Menționăm că am solicitat și un punct de vedere oficial Inspectoratului de Stat în Construcții în legătura cu situația cherhanalei de la Ovidiu. În momentul în care vom primi un răspuns, îl vom publica.
 
Prefectul județul Constanța, Silviu Coșa spune că nu a primit nicio sesizare/solicitare din partea ISC pentru a ataca în instanță autorizația de funcționare a Cherhanalei Ovidiu.
 
 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


 
Citește și:
 
Consilierii USR aduc acuzații primarului din Ovidiu. Reacția lui George Scupra

 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii