Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:43 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O nouă șansă pentru salvarea Mormântului Hypogeu. Ofertele pot fi transmise până în decembrie

ro

16 Nov, 2019 00:00 2255 Marime text
La mai bine de șase luni de la anularea primei licitații pentru conservarea și punerea în valoare a mormântului pictat de tip Hypogeu, Consiliul Județean Constanța a reluat procedura. Valoarea totală a contractului a fost estimată la 4.557.343 de lei și lucrarea este finanțată din fonduri europene.
 
La data de 27 martie, prima licitație ce privește contractul pentru Servicii de proiectare, servicii de asistență tehnică din partea proiectantului și Execuție lucrări pentru obiectivul de investiție „Salvarea și punerea în valoare a Mormântului pictat Hypogeu“ a fost anulată. Motivul oficial al anulării a fost reprezentat de faptul că „nu a fost depusă nicio ofertă sau au fost depuse oferte care, deși pot fi luate în considerare, nu pot fi comparate datorită modului neuniform de abordare a soluțiilor tehnice și /sau financiare“.
 

Nu există riscul pierderii finanțării, potrivit CJC

 
Contractul este finanțat din fonduri europene și face parte din Programul Operațional Regional 2014-2020 – Axa Prioritară 5 – Îmbunătățirea mediului urban și conservarea, protecția și valorificarea durabilă a patrimoniului cultural. Cu o licitație anulată deja la activ, președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu, a dat asigurări cu altă ocazie că, totuși, nu există riscul pierderii finanțării europene.
 
„Deși suntem într-o mică întârziere, ce nu a depins de Consiliul Județean, în ceea ce privește atribuirea celor două contracte (nr. Hypogeu și cel pentru restaurarea Edificiului Roman cu Mozaic), nu există pericolul să pierdem finanțările. Am convingerea că specialiștii în execuția lucrărilor necesare acestor două monumente istorice se vor prezenta la următoarea licitație și vor reda constănțenilor o parte din istoria județului“, ne-a declarat cu o ocazie anterioară președintele CJC.
 
În ce privește noua licitație organizată pentru salvarea și punerea în valoare a Mormântului pictat de tip Hypogeu, este de menționat potrivit autorităților, „că valoarea estimată a contractului ce urmează a fi atribuit nu cuprinde suma aferentă cheltuielilor diverse și neprevăzute precizată în bugetul proiectului (deviz general), acestea putând fi accesate, după caz, în funcție de necesități, prin modificarea contractului în condițiile prevăzute la art. 221 din Legea nr. 98/2016 privind achizițiile publice, cu modificările și completările ulterioare“.
 
Printre condițiile privind capacitatea tehnică și profesională a ofertanților se numără cea potrivit căreia „ofertantul trebuie să demonstreze că a dus la bun sfârșit în ultimii cinci ani lucrări similare în domeniul construcțiilor civile, respectiv de construcție nouă și/sau consolidare și/sau modernizare  clădiri civile, în cadrul a maximum cinci contracte, a căror valoare cumulată să fie de minim 4.000.000 de lei fără TVA“.
 
Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 16 decembrie 2019, la ora 15.00, iar ofertele trebuie să fie valabile până la data de 16 aprilie 2020. De altfel, data de 16 decembrie, la ora 15.00, este și momentul în care ofertele primite vorfi deschise în SEAP – Sistemul Electronic al Achizițiilor Publice.
 
Citește și:
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii