Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:13 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Nu ştiu nimic, lăsaţi-mă!“ Marius Puşcaşi, partener de afaceri al lui Strutinsky, executat silit de SPIT Constanţa

ro

14 Jun, 2016 00:00 6810 Marime text


Serviciul Public de Impozite şi Taxe (SPIT) Constanţa anunţă organizarea unei licitaţii pentru valorificarea unui bun ce aparţine societăţii Romontis SRL.
 
Potrivit anunţului, pe data de 23 iunie, la ora 11.00, la sediul de pe strada Badea Cârţan nr. 3, se va vinde, prin licitaţie publică, un bun imobil, proprietate a debitorului SC Romontis SRL. Este vorba despre un teren intravilan în suprafaţă de 350 mp, construcţii - pizzerie, în suprafaţă construită la sol de 274,3 mp, şi terasă, situate pe bulevardul Mamaia nr. 80. Cei care pretind vreun drept asupra acestor bunuri sunt invitaţi să înştiinţeze organul de executare - SPIT -, la sediul de pe strada  Badea Cârţan nr. 3, înainte de data vânzării. Cei interesaţi de cumpărarea bunurilor sunt invitaţi să prezinte, până la termenul de vânzare, dovada plăţii taxei de participare, reprezentând 10% din preţul de pornire a licitaţiei.
 
Contactat telefonic în legătură cu subiectul acestui articol, Marius Puşcaşi, reprezentantul firmei care deţine bunul scos la licitaţie, a refuzat să discute cu noi. „Nu ştiu, doamnă, lăsaţi-mă!“, a fost răspunsul acestuia.

Despre Romontis SRL
 



Firma Romontis SRL a fost înfiinţată în 1992 şi are sediul social în municipiul Constanţa, bulevardul Mamaia nr. 80. Dovada sediului social este contractul de vânzare-cumpărare nr. 1487 din data 17.01.2002. Firma are un capital social subscris de 5.000 de lei, integral vărsat, compus din 500 de părţi sociale. Asociat unic al firmei este Marius Puscaşi, născut pe 2.06.1963, în Ploieşti, Prahova. Tot el este şi administrator al societăţii, care se ocupă de „închirierea şi subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate“. În anul 2014, firma cu doi angajaţi a declarat o cifră de afaceri şi un profit brut de zero lei. Şi în anul 2013, Romontis SRL a declarat o cifră de afaceri şi un profit brut de zero lei.

Partener de afaceri cu Sorin Strutinsky

Marius Puşcaşi şi soţia sa, Carmen Puşcaşi, sunt şi ei doi dintre „actorii“ din Dosarul Retrocedărilor din Constanţa, alături de fostul primar, Radu Mazăre, şi de fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu. Marius Puşcaşi a devenit acţionar unic al SC Romontis SRL în anul 2005, când a preluat firma de la SC Conpress Advertising SRL. În Monitorul Oficial în care s-a publicat tranzacţia se arată că SC Conpress Advertising SRL, reprezentată de Sorin Strutinsky, partener de afaceri al lui Radu Mazăre şi al lui Nicuşor Constantinescu, i-a cesionat toate părţile sociale lui Marius Puşcaşi.
 
Numele lui Puşcaşi a mai apărut în presă alături de cele ale trioului Mazăre - Constantinescu - Strutinsky şi în 2008, cu ocazia incendiului izbucnit la hotel Flora din Mamaia, el figurând la acea vreme ca administrator al unităţii de cazare.
 
Acelaşi Marius Puşcaşi s-a numărat şi printre fondatorii Fundaţiei pentru Promovarea Sportului Constănţean, organizaţie care a obţinut de-a lungul timpului bani frumoşi de la Consiliul Judeţean, dar şi printre membrii Consiliului de Administraţie al HCM Constanţa.
 
Precizăm că la aceeaşi adresă, bulevardul Mamaia nr, 80 funcţionează şi restaurantul Temple.
 
Am luat legătura şi cu reprezentanţii restaurantului Temple, pentru a elucida misterul coincidenţei adresei - bulevardul Mamaia nr. 80, însă până la închiderea ediţiei nu am primit niciun punct de vedere. Acesta va fi publicat într-o ediţie viitoare, dacă administratorii restaurantului Temple îl vor transmite. 

Citeşte şi Constanţa retrocedată - Terenuri de aproape două milioane de euro pentru Marius şi Carmen Puşcaşi (document)

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii