Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:21 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Noi cazuri de pestă porcină, confirmate

ro

03 Jan, 2020 20:00 2073 Marime text

Prefectul ieșean Marian Grigoraş a declarat, vineri, că au fost confirmate trei cazuri de pestă porcină africană la porci domestici, scrie Agerpres.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu a declarat că a convocat o şedinţă extraordinară a Centrului Local pentru Combaterea Bolilor pentru a lua măsurile care se impun după ce au fost confirmate trei cazuri de pestă africană.

"Conform documentaţiei primite de la ANSVSA, s-a confirmat oficial prezenţa pestei porcine africane la porci domestici, într-o gospodărie din satul Prisacani, comuna Prisăcani, şi o alta în satul Tungujei, din comuna Ţibăneşti. Am convocat astăzi o şedinţă extraordinară a Centrului Local pentru Combaterea Bolilor. În cadrul acesteia au fost aprobate planurile de măsuri specifice, inclusiv stabilirea zonelor de protecţie, pe o rază de trei kilometri în jurul gospodăriilor afectate şi zonele de supraveghere, pe o rază de 10 kilometri. Instituţiile responsabile au întreprins deja măsurile de primă urgenţă în focare şi vor pune în aplicare toate acţiunile stabilite, respectiv măsurile şi restricţiile care se impun. Medicii veterinari vor efectua un recensământ al porcinelor din acele zone şi a stării lor de sănătate. Astăzi am mai primit o confirmare, tot la porc domestic, în comuna Gorban", a declarat prefectul Marian Grigoraş.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii