Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:00 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nicolae Matei, în prima zi de şcoală - „Le transmit elevilor năvodăreni să aibă speranţă şi încredere"

ro

18 Sep, 2012 01:00 4022 Marime text
Navodari-NicolaeMatei2.jpgPrimul clinchet al clopoţelului a adus la şcoală elevii din oraşul Năvodari, care au avut parte, ca în fiecare an, de o surpriză. Aşa cum a obişnuit în ultimii cinci ani, primarul oraşului, Nicolae Matei, le-a dăruit ghiozdane şi rechizite pentru a-i ajuta să înveţe mai bine.

Mai mult decât atât, edilul a vizitat şcolile „George Enescu", „Grigore Moisil" şi „Tudor Arghezi" pentru a le vorbi învăţăceilor în noul început al anului şcolar. „La început de an şcolar, Primăria oraşului Năvodari, cel puţin de când sunt eu primar, este al cincilea an, în care acordă rechizite gratuite în valoare de 80 de lei. Ghiozdănel, penar, caiete, este un mod de a ajuta şi de a echilibra bugetele părinţilor. De asemenea, nu am aşteptat să primim bani de la Ministerul Învăţământului. Şcolile din Năvodari nu au niciun fel de datorie la niciun constructor şi, aşa cum observaţi, toate şcolile din Năvodari arată incomparabil mai bine decât şcolile din judeţ sau din România. Primăria nu a aşteptat la mâna ministerului, a alocat bani, atât cât am putut noi, pe care i-am cheltuit cu mare grijă, am muncit mai mult, cu bani mai puţini am reuşit să amenajăm bine toate şcolile din Năvodari, care au condiţiile necesare să înceapă anul şcolar aşa cum trebuie. Spre deosebire de alte şcoli, avem la Năvodari şi cadre didactice mai bine pregătite ca în altele din judeţ sau din ţară. Dacă salarizarea dascălilor ar depinde doar de Primăria oraşului Năvodari, şi profesorii şi educatorii ar avea un salariu cu cel puţin 30-40% mai mare decât media ţării. Nu toate depind de noi, 100% de primărie. Aşa este când multe lucruri aparţin guvernanţilor, dar noi ne-am făcut datoria", a declarat primarul oraşului Năvodari, Nicolae Matei.

„Să fiţi cei mai deştepţi copii din Europa!"

Navodari-MateiNicolae1.jpgÎn această zi, primarul Matei şi-a amintit şi de momentul în care a păşit pentru prima dată pragul şcolii: „Le transmit elevilor năvodăreni să aibă speranţă şi încredere că într-o zi şi ei vor ajunge oameni mari. Mi-aduc aminte de un copil din Oltenia care acum s-a făcut mare, s-a făcut primar. Undeva, într-un sat din Oltenia, cu mulţi ani în urmă, am început anul şcolar, emotiv, în mulţime, cu părinţii mei, o familie de oameni simpli, am început cu speranţă, cu încredere. Acel copil a ajuns primar în oraşul Năvodari şi preşedintele Asociaţiei Oraşelor din România. Să aibă speranţă!".

Alături de Nicolae Matei au fost şi consilierii locali PSD. La festivitatea de deschidere a anului şcolar de la Şcoala nr. 2 „Grigore Moisil" au participat şi preşedintele Consiliului Judeţean, Nicuşor Daniel Constantinescu, dar şi vicepreşedintele Cristinel Nicolae Dragomir. „Este o zi importantă pentru noi toţi începerea anului şcolar şi vreau să vă asigur, în numele judeţului şi al guvernului Ponta, că noi toţi am fost, suntem şi vom fi alături de voi, de copiii noştri, pentru că tot ceea ce facem pe acest pământ este pentru voi. Trebuie să învăţăm să fim civilizaţi şi să ştiţi că această zi nu o veţi uita niciodată. Trebuie să învăţaţi, să fiţi cei mai deştepţi copii din Europa!", a spus Nicuşor Constantinescu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii