Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:21 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nerespectarea termenelor de depunere a declarațiilor în Registrul Agricol se sancționează cu amendă

ro

10 May, 2022 00:00 1431 Marime text
  • Înscrierea datelor în registrul agricol se face pe baza declaraţiei pe propria răspundere, privind înregistrarea/modificarea datelor în registrul agricol
  • Declarațiile se vor depune la sediul Primariei municipiului Constanta, situat în Bd. Tomis nr. 51, Camera 212.
  • Nedeclararea la termene se sancționează cu amendă de la 100-500 lei în cazul persoanelor fizice, respectiv amendă de la 300 -1500 în cazul persoanelor juridice
 

 
În conformitate cu prevederile art. 11, alin. (1) din Ordonanţa Guvernului nr. 28/2008 privind registrul agricol, cu modificările şi completările ulterioare, cetățenii municipiului Constanța, persoane fizie sau juridice, au obligaţia declarării datelor necesare înscrierii în Registrul Agricol.

Obligativitatea se adresează: persoanelor fizice, persoanelor fizice autorizate, întreprinderilor individuale şi întreprinderilor familiale cu domiciliul fiscal în localitate; pentru persoanele fizice, persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale şi întreprinderile familiale cu domiciliul fiscal în alte localităţi decât cele unde deţin bunuri ce fac obiectul înscrierii în registrul agricol; pentru persoanele juridice cu domiciliul fiscal în localitate dar și pentru persoanele juridice cu domiciliul fiscal în alte localităţi decât cele unde sunt bunurile ce fac obiectul înscrierii în registrul agricol.
 
Perioadele la care persoanele fizice cât şi cele juridice au obligaţia să declare datele pentru înscrierea în Registrul Agricol sunt următoare:
 
- între prima şi ultima zi lucrătoare a lunii mai, pentru datele privind categoria de folosinţă a terenului, suprafeţele cultivate, numărul pomilor în anul agricol respectiv;
- persoanele fizice şi juridice au obligaţia să declare date, pentru a fi înscrise în registrul agricol, şi în afara termenelor prevăzute la termenul de mai sus, în termen de 30 de zile de la apariţia oricărei modificări.
 
Înscrierea datelor în registrul agricol se face pe baza declaraţiei pe propria răspundere, privind înregistrarea/modificarea datelor în registrul agricol.
 
Declarațiile se vor face la sediul Primariei municipiului Constanta, situat în Bd. Tomis nr. 51, Camera 212.

Nedeclararea la termene se sancționează cu amendă de la 100-500 lei în cazul persoanelor fizice, respectiv amendă de la 300 -1500 în cazul persoanelor juridice.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 

Citește și:

Registrul Agricol Național, în format electronic. Iată ce a publicat Ministerul Agriculturii în transparență decizională!


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii