Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:16 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Registrul Agricol Național, în format electronic. Iată ce a publicat Ministerul Agriculturii în transparență decizională!

ro

05 Aug, 2019 00:00 1704 Marime text
Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a publicat în transparență decizională proiectul de hotărâre privind crearea registrului agricol în format electronic pentru perioada 2020−2027.
 
Potrivit proiectului, se dorește aprobarea registrului agricol în format electronic pentru perioada 2020−2027. Formularele registrului agricol în format electronic sunt prevăzute în două părți: 1 - „Partea I: Tabele individuale la nivel de gospodărie/exploatație agricolă individuală/ persoană fizică autorizată/ întreprindere individuală/ întreprindere familială și entități cu personalitate juridică” și 2 - „Partea a II-a: Tabele centralizatoare”.
 
Cheltuielile privind gestionarea registrului agricol în format electronic vor fi suportate din bugetul Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară, precum și din bugetele locale ale comunelor, orașelor, municipiilor și sectoarelor municipiului București, după caz.
 
În termen de 60 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri, prin ordin al directorului general al Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară, se aprobă Ghidul utilizatorului pentru aplicația informatică Registrul Agricol Național.
 
Registrul agricol constituie documentul oficial de evidență primară unitară, în care se înscriu date cu privire la gospodăriile populației și la societățile/asociațiile agricole, precum și la orice alte persoane fizice și/sau entități juridice care au teren în proprietate/folosință și/sau animale. Întocmirea și ținerea la zi a registrului agricol se organizează conform celor prevăzute la art. 6 alin. (1) din Ordonanța Guvernului nr. 28/2008privind registrul agricol, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 98/2009, cu modificările și completările ulterioare, denumită în continuare Ordonanța Guvernului nr. 28/2008.
 
Registrul agricol se întocmește în format electronic, pe unități administrativ-teritoriale, cu obligația de a se interconecta cu Registrul agricol național (RAN), în vederea raportării unitare către instituțiile interesate a datelor gestionate de către acesta.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii