Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:43 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța. Expoziție online „Jucării din anticul Tomis”,

ro

18 Jun, 2021 13:36 1274 Marime text
  • Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța (MINAC) organizează în perioada 18-20 iunie o serie de evenimente dedicate celebrării Zilelor Europene ale Arheologiei.
Sunt astfel programate o serie de activități în care vor fi angrenați elevi ai școlilor generale partenere.

Ziua de vineri, 18 iunie 2021, este dedicată expoziției online „Jucării din anticul Tomis”, acțiune ce va putea fi urmărită pe platformele de socializare și pe pagina oficială MINAC.

Vor putea fi admirate și studiate cele mai interesante piese de patrimoniu, de acest tip, descoperite în ultimul secol pe siturile arheologice ale Dobrogei.

„Dragi copii, cu ocazia Zilelor Europene ale Arheologiei,  Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța vă prezintă expoziția online «Jucării din anticul Tomis”. Aceasta reunește câteva dintre jucăriile găsite în raza orașului Constanța, vechiul Tomis, care au fost realizate de meșteri pricepuți în secolele II-III d.Hr., adică acum aproape 1800 de ani».

Dacă doriți să le vedeți în realitate, ele vă așteaptă la etajul 1 al muzeului din Piața Ovidiu nr. 12”, informează  Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța.


Activitățile derulate de către MINAC, cu ocazia celebrării Zilelor Europene ale Arheologiei, se vor desfășura cu respectarea măsurilor de protecție anti-pandemice.

Sursă foto: Facebook.com / Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii