Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:57 11 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Municipiul Constanţa va avea sistem de supraveghere video. Unde vor fi amplasate camerele de luat vederi?

ro

14 Nov, 2018 00:00 1654 Marime text
Municipalitatea consultă piaţa în vederea achiziţiei serviciului de elaborare documentaţie tehnico-economică aferentă obiectivului de investiţii „Creşterea siguranţei în municipiul Constanţa - SAFE CITY 20 prin realizarea unui sistem operaţional integrat de monitorizare cu camere video“.
 
Data-limită pentru transmiterea propunerilor de preţ pentru serviciile de elaborare a documentaţiei tehnico-economice este 16.11.2018, iar consultarea are loc pe 19.11.2018.

Unde vor fi amplasate echipamentele de monitorizare video

 
Amplasamentele identificate pentru execuţia instalării echipamentelor specifice sistemului de monitorizare video IP sunt: pe stâlp, pe clădiri aparţinând primăriei sau direcţiilor din subordine, aparţinând regiilor autonome, clădiri private sau blocuri de locuinţe.
 
Arhitectura sistemului va cuprinde atât echipamente de teren, cât şi echipamente din dispecerat, astfel:
- echipamente din teren: I. Subsistem de supraveghere constituit din camere video (IP digitale şi analoage), echipament compus din cutie metalică de dimensiuni reduse, care poate fi instalată pe stâlpi, în intersecţii principale, pe acoperişul clădirilor sau pe blocuri, cu accesoriile necesare pentru asigurarea utilităţilor (electroalimentare echipamente şi conexiune la fibra optică); echipament de supraveghere video (camere video) şi transmisie wireless (access point) şi adresa IP; II. Subsistem de comunicaţie, care permite transmiterea informaţiei culese de subsistemul de supraveghere şi concentrarea datelor către locaţia de monitorizare;
- echipamente din dispecerate, centru de comandă şi de monitorizare, unde se stochează, se prelucrează şi sunt prezentate informaţiile achiziţionate (ca imagini în timp real şi înregistrări), care pot fi amplasate într-una din clădirile poliţiei locale: echipamente de tip server, unităţi de stocare imagini video, echipamente de criptare comunicaţii cu echipamentele din teren, unităţile de electroalimentare, sistem de răcire, alte echipamente necesare.
 
Pentru realizarea acestui sistem SAFE CITY 20, se consideră ca fiind necesară amplasarea de camere de supraveghere pe raza municipiului:
- la intrările şi ieşirile din municipiu: spre Năvodari; sensul giratoriu de la intrarea spre Cumpăna; sensul giratoriu de la Agigea pentru accesul la A8; sensul giratoriu de la Ovidiu pentru accesul la A4; sensul giratoriu de la IC Brătianu pentru A2;
 
- în zonele marilor intersecţii, respectiv: intrarea în municipiul Constanţa dinspre DC86 (zona Summerland); intrarea în municipiul Constanţa dinspre DN 2A, respectiv intersecţia DN 2A cu str. Dumbrăveni (Palazu Mare); intrarea în municipiul Constanţa dinspre DN 3C, respectiv intersecţia DN 3C cu bd. Aurel Vlaicu; intrarea în municipiul Constanţa dinspre DN 3 (sens giratoriu); intrarea în municipiul Constanţa dinspre DN 39, respectiv intersecţiile DN 39 cu DN 39E (drum acces Cumpăna); intersecţie bd. Mamaia cu bd. Aurel Vlaicu; intersecţie bd. Tomis cu bd. Aurel Vlaicu; intersecţie str. Alba Iulia cu bd. Aurel Vlaicu; intersecţie str. Cumpenei cu bd. Aurel Vlaicu; intersecţie bd. 1 Mai cu str. Caraiman; intersecţie bd. Mamaia cu str. Soveja; intersecţie bd. Alexandru Lăpuşneanu cu str. Soveja; intersecţie bd. Tomis cu str. Soveja; intersecţie bd. Tomis cu bd. Alexandru Lăpuşneanu; intersecţie str. Soveja cu str. Baba Novac; intersecţie bd. I.C. Brătianu cu str. Dezrobirii; intersecţie bd. Tomis cu bd. Mamaia; intersecţie bd. Tomis cu bd. Ferdinand; intersecţie str. Mihai Viteazu cu bd. Ferdinand; intersecţie bd. 1 Decembrie 1918 cu bd. Ferdinand; intersecţie bd. 1 Decembrie 1918 cu bd. I.C. Brătianu;
 
- în zonele şi intersecţiile în care, conform statisticilor, se produc frecvent ambuteiaje. Acest aspect va îmbunătăţi substanţial traficul rutier, atunci când se va dori implementarea unui proiect de management inteligent al semafoarelor. Pe baza imaginilor oferite de aceste camere, se poate lua decizia de a modifica modul de funcţionare a semafoarelor sau de a folosi poliţiştii locali;
 
- în zonele şi intersecţiile în care, conform statisticilor, se produc frecvent accidente rutiere;
 
- în zonele şi piaţetele pietonale: Piaţeta Ovidiu; Ţara Piticilor din Parcul Tăbăcărie şi Faleza din Staţiunea Mamaia;
 
- în zonele în care sunt amplasate clădiri emblematice pentru judeţ şi municipiu sau monumente istorice şi muzee, având în vedere importanţa şi valoarea culturală a acestora;
 
- la intrările şi ieşirile din/în parcările tuturor mallurilor aflate pe raza municipiului Constanţa şi pentru siguranţa la intrările din instituţiile şcolare.
 
Într-o primă etapă, se doreşte ca sistemul modular operaţional de monitorizare să conţină soluţii pentru: supravegherea intrărilor şi ieşirilor în/din municipiul (intrarea dinspre Agigea, intrarea dinspre Valu lui Traian, DN3/bd. Aurel Vlaicu, intrarea dinspre Ovidiu, intrarea în staţiunea Mamaia dinspre Năvodari; Intrările/ieşirile din portul Constanţa; perimetrarea municipiului prin supravegherea tuturor drumurilor de exploatare/de pământ, de piatră care permit accesul infractorilor în/din zonele periferice; supravegherea tuturor intersecţiilor pe marile bulevarde ce străbat oraşul; supravegherea staţiunii Mamaia în Satul de Vacanţă, Piaţeta Cazinoului, aleea pietonală, precum şi la toate sensurile giratorii; supravegherea locurilor aglomerate (pieţe, malluri, parcuri, locuri de joacă, gară, autogări, magazine mari, cinematografe, cluburi, zona peninsulară, cartiere mărginaşe şi cu potenţial infracţional ridicat etc.) şi supravegherea intrărilor în instituţiile şcolare.
 
Modalitate de desfăşurare: consultarea se va desfăşura în sistem electronic/e-mail, orice persoană/organizaţie interesată având posibilitatea de a transmite oferta de preţ în vederea determinării valorii estimate a serviciului.
 
Se poate transmite orice altă informaţie sau propunere considerată necesară cu privire la documentele puse la dispoziţie de către autoritatea contractantă. Oferta va fi transmisă în original prin poşta la adresa Primăria Municipiului Constanţa, bd Tomis nr. 51, în atenţia Direcţiei Achiziţii şi Investiţii Publice - Serviciul Investiţii, până la data de 16.11.2018 ora 16.00.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii