Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:03 28 11 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Moment de excepție! Părintele Marius Moșteanu, prezent la evenimentul TEDxConstanța!

ro

17 Oct, 2021 12:06 3388 Marime text

 
Părintele duhovnic Marius Moșteanu, paroh al Bisericii Sfântul Nicolae, din Constanța, cunoscut simplu drept „Părintele Marius“, s-a alăturat anul acesta evenimentului TEDxConstanța.
 
Un eveniment TEDx este o adunare locală unde discursuri live ce se încadrează în formatul TED şi clipuri înregistrate la conferinţele TED sunt împărăşite cu comunitatea, explică organizatorii pe pagina oficială de Facebook.
 
Astfel, „evenimentele TEDx sunt planificate şi coordonate independent, pe conceptul de la comunitate la comunitate. Conţinutul şi design-ul fiecărui eveniment TEDx este unic şi dezvoltat independent, însă toate au caracteristici comune“.
 
În cadrul celei de-a șasea ediții, Unlocked by TEDxConstanta, desfășurată week-end-ul acesta, Părintele Marius a participat în calitate de vorbitor, transmițând comunității online ce îl urmărea un pic din înțelepciunea și harul cu care Dumnezeu l-a înzestrat.
 

Îndeobște cunoscut ca Părintele Marius, din 1998 predă Muzica bisericească și ritual la Facultatea de Teologie Ortodoxă din cadrul Universității Ovidius din Constanța și din 1995 este preotul paroh al Bisericii Sfântul Nicolae Vechi din orașul în care Ovidiu își avea metronom valurile Pontului Euxin.
 
A adăugat la familia sa cu doi copii și doi nepoți, mulțime multă de fii duhovnicești.
 
Face din tăcere cel mai frumos cuvânt, iar din îmbrățișare, cea mai profundă binecuvântare.
 
Îi place să trăiască într-o casă cu pereții de sticlă și să se împrăștie pentru a se aduna.


 
Tace pentru a învață și se străduiește să spună ceea ce simte și să simtă ceea alții îi spun că trăiesc, spun organizatorii, pe site-ul oficial, despre Părintele Marius.

 
Acesta a vorbit comunității sâmbătă, 16 octombrie 2021, începând cu ora 11.10, dovedind astfel, încă o dată, că tehnologia este prietena și nu adversara harului ori a divinului din oameni.
 
De asemenea, și jurnalista Feri Predescu s-a aflat printre vorbitorii TEDxConstanta de anul acesta, alături de Alexandru Bobe, Marian Adochiței, Claudia Cârstocea, Claudiu Jojatu, Oana Yücel, dar și alți invitați.

Sursa foto: Facebook.com - TEDxConstanta
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii