Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:55 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Modificări în Mediapress Argeş SRL, societate deţinută de un partener de afaceri al lui Strutinsky

ro

08 Apr, 2015 00:00 2566 Marime text
Paul Marius Vîjloi, partener de afaceri cu Sorin Strutinsky, a decis să facă câteva modificări în societatea Mediapress Argeş SRL. Potrivit hotărârii nr. 1/25.02.2015, publicată în Monitorul Oficial din 6 aprilie, asociatul Paul Marius Vîjloi a cesionat 99 de părţi sociale, în valoare de 10 lei fiecare, asociatului Dragoş Răzvan Cenuşe. În urma cesiunii, capitalul societăţii Mediapress Argeş SRL, în valoare de 1.100 de lei, împărţit în 110 părţi sociale în valoare de 10 lei fiecare, este deţinut de către asociaţi astfel: Dragoş Răzvan Cenuşe deţine 109 părţi sociale, reprezentând 99,09% din capitalul social, iar Paul Marisu Vîjloi - o parte socială, reprezentând 0,91% din capitalul social. De asemenea, a fost schimbat şi sediul social al societăţii: din municipiul Curtea de Argeş, strada 1 Mai nr. 7, în municipiul Piteşti, bulevardul Nicolae Bălcescu nr. 173F. În hotărârea Adunării Generale se mai precizează că societatea deţine şi 25 de puncte de lucru, 18 situate în municipiul Piteşti şi şapte, în municipiul Curtea de Argeş.

Afacerile celor doi asociaţi

Potrivit Registrului Comerţului, Paul Marius Vîjloi este asociat în: ABC Press SRL (în insolvenţă), Apex Editare Difuzare Tipărire Import Export Consignaţie SRL, ABM Dedal Grup SRL, Euro Media Group SA (radiată), Mediagsm SRL, Mediapress Arges SRL, Mediapress Investment Vâlcea SRL, Mediapress Olt SRL, Mira Pres SRL (radiată), Nou Consult SRL, P & S Expert SRL (radiată), Playing Press SRL (radiată), V & P Consulting SRL (radiată) şi Vipalma Com SRL (radiată). Paul Marius Vîjloi, partenerul de afaceri al lui Sorin Strutinsky, a fost căsătorit până în 2010 cu magistratul Daniela Chionea (fostă Vîjloi), judecător la Curtea de Apel Craiova, secţia Contencios Administrativ şi Fiscal. Cei doi au divorţat în 2010. Coincidenţa de nume nu poate fi întâmplătoare, mai ales că, potrivit vrajitorul.eu, Daniela Vîjloi şi Leonardo Marius Vîjloi locuiesc în Craiova la aceeaşi adresă. Paul Marius Vîjloi figurează ca administrator în Apex Editare Difuzare Tipărire Import Export Consignaţie SRL, din Cluj, Mediagsm SRL, din Dolj, Mediapress Argeş SRL şi Mediapress Olt SRL. Cât priveşte Dragoş Răzvan Cenuşe, acesta este asociat doar în societatea Mediapress Argeş.

Legătura cu Sorin Strutinsky

Paul-Marius Vîjloi este asociat cu Sorin Strutinsky în SC Mediapress Investment SRL, care a intrat în insolvenţă. Asociaţi persoane juridice sunt Apex Editare Difuzare Tipărire Import Export Consignaţie SRL, care deţine 320 de părţi sociale (1% din capitalul social), reprezentat de Remus Felecan, Mira Pres SRL, care deţine 320 de părţi sociale (1% din capitalul social), reprezentant de June Daniel, născut pe 12.03.1969, în Simeria, Hunedoara. Societatea Mediapress Investment SRL are şi asociaţi persoane fizice: Gabriel Sorin Strutinsky, născut pe 28.10.1967, în Botoşani, cu 14.400 de părţi sociale (45% din capitalul social) şi Paul Marius Vîjloi, născut pe 28.10.1971, în Motru, judeţul Gorj, cu 16.960 de părţi sociale (53% din capitalul social). Administratorii societăţii sunt: Paul Marius Vîjloi şi ACM Corporate IPURL, în calitate de administrator judiciar. Activitatea societăţii constă în „comerţ cu amănuntul al ziarelor şi articolelor de papetărie, în magazine specializate“. În anul 2013, societatea cu 149 de salariaţi a declarat o cifră de afaceri de 19.973.661 de lei şi un profit brut de 119.385 de lei. Reamintim că Sorin Strutinsky, cunoscutul om de afaceri botoşănean, prieten şi partener de afaceri cu Radu Mazăre şi cu Nicuşor Constantinescu, a fost reţinut de procurorii DNA la începutul lunii februarie, apoi arestat preventiv pentru 30 de zile. În cauză, omul de afaceri este suspectat de comiterea a patru infracţiuni de trafic de influenţă, dintre care una în formă continuată, de instigare la săvârşirea a două infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată, şi de instigare la săvârşirea a două infracţiuni de spălare a banilor, în formă continuată. De asemenea, procurorii Anticorupție îl cercetează pe Strutinsky pentru trei infracțiuni de complicitate la luare de mită. În prezent, omul de afaceri se află în stare de arest preventiv. 
 
Citeşte aici rechizitoriul întocmit în dosarul lui Sorin Strutinsky
 
Afacerile lui Strutinsky cad ca piesele de domino: După Tutun şi Ziare şi ABC Press, Mediapress Investment SRL a intrat în insolvenţă
 
ABC Press a intrat în insolvenţă: Încă o fisură în fundaţia imperiului afacerilor lui Sorin Strutinsky

O altă firmă controlată de Sorin Strutinsky face un pas înapoi

Aproape un sfert de veac de business: Hăţişul afacerilor care au clădit „imperiul“ comercial al lui Sorin Strutinsky (galerie foto)

Aproape un sfert de veac de business: Firmele „matrioşca“ pe care Sorin Strutinsky le controlează din umbră
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii