Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:11 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Minor ascuns într-un autoturism, descoperit la P.T.F. Vama Veche

ro

03 Aug, 2020 14:02 1209 Marime text
  • Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au descoperit, ascuns între scaunele unui autoturism, un minor din Republica Cehia pe care mama acestuia a încercat să-l treacă frontiera deoarece nu deţinea documente de călătorie pentru acesta.

În data de 02.08.2020, în Punctul de Trecere a Frontierei Vama Veche, s-au prezentat pentru efectuarea formalităților de control, călătorind cu un autoturism marca Opel, trei persoane, care au prezentat la controlul de frontieră documente de identitate valabile emise de autorităţile din Cehia.

Cu ocazia controlului efectuat asupra mijlocului de transport, polițiștii de frontieră au descoperit, ascuns între scaunele din faţă şi bancheta maşinii, un minor în vârstă de 5 ani.

În cadrul cercetărilor, s-a stabilit faptul că unul din cei trei ocupanţii ai autoturismului este mama minorului ascuns, care a recurs la această metodă deoarece nu deţinea documente de călătorie pentru copil pentru a putea trece frontiera cu acesta.

În cauză, poliţiştii de frontieră au întocmit lucrarea penală pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de trecere a frontierei de stat și complicitate la trecerea ilegală a frontierei de stat, iar mama a fost îndrumată către reprezentanţa diplomatică a Cehiei, pentru a reglementa situaţia minorului.

Sursă foto (cu rol ilustrativ): Arhivă ZIUA de Constanța

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii